Salmedigter og højskolelærer Jens Rosendal er død

Jens Rosendal, der blev uddannet lærer fra Nørre Nissum Seminarium, er død, 91 år gammel. Han har været ansat på Løgumkloster Højskole og senere på Jaruplund Højskole, men er mest kendt for sine sange og salmer, hvoraf 10 findes i Højskolesangbogen.

Den mest kendte af Jens Rosendals sange er ”Du kom med alt det, der var dig”, ”Forelskelsessangen”, som bruges hyppigt både på skoler og til familiefester. Sangen blev til, da højskolelæreren forelskede sig i en mandlig elev og efterfølgende blev skilt fra sin hustru, som han havde tre børn med. Jens Rosendal fik herefter 20 år sammen med Ulrik, der døde i 2000.

Jens Rosendal blandede sig ofte i debatten om samkønnede vielser, idet han mente, at Gud både accepterer og velsigner homoseksuel kærlighed.
To af Jens Rosendals salmer er med i Den Danske Salmebog, nemlig ”De dybeste lag i mit hjerte” (28) og ”Du, som ud af intet skabte” (330).