Johan Poulsen – aktiv pastor i Stenlille Frikirke – fylder 80 år

Søndag den 18.februar fylder Johan Poulsen, der stadig er en aktiv og engageret pastor og forstander, 80 år.

Sammen med sin hustru, Gudrun Poulsen, har Johan Poulsen i mere end 30 år stået i spidsen for Frikirken Vestsjælland, Stenlille Frikirke. Tidligere havde Johan Poulsen sit eget tømrer/entreprenørfirma i København, samtidig med at han bl.a. var aktiv i KKR og brugte sine evner ved renovation af Tabor (pinsekirke i Kbh, nu en del af Kirken i Kulturcentret). Desuden var han medlem af menighedsrådet for Hareskov Kirke, bl.a. som kirkeværge.

Men så fik parret et kald til at komme på bibelskole! Og turen gik til Brande Bibel- og Missionsskole et år, før de flyttede til Stenlille, hvor de blev pastorpar i Frikirken den 11. juni 1994. Indtil sin pension var Johan Poulsen ansat af henholdsvis Stenlille og Næstved kommuner. I Stenlille var han projektleder i beskæftigelsesindsatsen. Og i Næstved var han afdelingsleder i Socialforvaltningen de sidste 7 år inden sin pension.

Undervejs tog Johan Poulsen en uddannelse som projektleder og vejleder med speciale i personlighedsvejledning og fik en pædagogisk diplomeksamen og en master. Han har også været håndbolddommer i mange år. Trods engagementet og arbejdet udenfor kirken har Johan Poulsen gennem årene kun sjældent forsømt en gudstjeneste.

Udover at være menighedens præst i Stenlille Frikirke er Johan den, der sørger for, at huset fungerer, at teknikken i kirken fungerer, og at programmet bliver lagt. Han har et vågent øje for, hvordan kirkens medlemmer har det og fordømmer ingen, men går ikke af vejen for en alvorlig snak, hvis det er nødvendigt. Det vigtigste i Johan Poulsens liv er tjenesten i Guds rige – og han oplever, at nadveren er det vigtigste under gudstjenesten.

Johan og Gudrun har tre børn og syv børnebørn.