Konference om migrant-arbejdet i kirken og samfundet

19.- 20. april 2024 er der folkekirkelig landskonference om migranter i kirke og samfund.

Den 19.- 20. april 2024 afholdes konferencen ’Midt iblandt os’ på Hotel Nyborg Strand i et samarbejde mellem Folkekirkens Migrantsamarbejde og Landsforeningen af Menighedsråd. Konferencen skal styrke interessen for samtaler og samarbejder med og om migranter på nationalt og lokalt plan, bistå med viden og værktøjer og skabe rum for erfaringsudveksling på tværs af landsdele og forskellige folkekirkelige aktører.

Hver syvende er migrant eller efterkommer

I omtalen af konferencen skriver arrangørerne:

”I Danmark er ca. hver syvende, du møder på gaden, migrant eller barn af en migrant. For nogle af os er det en så naturlig del af vores hverdag, at vi ikke tænker over, at vores nabo, kollega eller mennesket, vi møder i supermarkedet, er migrant. For andre opleves det mere fjernt. Men der findes ikke områder uden migranter. Spørgsmålet er nemlig ikke, hvorvidt der er migranter i vores lokalområde. Spørgsmålet er, hvilke migranter det er.”

To perspektiver

Fredag er der foredrag og debat med et bredt perspektiv.
Her vil forskellige forskere fortælle om migranternes strukturelle baggrunde, mens der igennem dagen også vil være oplæg fra migranter, der sætter stemme og erfaringer på forskernes viden. Lørdag er der oplæg, debat og workshops med kirken som perspektiv. Her vil der være oplæg om migranters situation, der vil blive delt erfaringer fra både Danmark og Sverige og fortalt om arbejde med forskellige konkrete kirkelige tiltag.

Konferencen henvender sig til menighedsrådsmedlemmer, præster, ansatte og frivillige i folkekirken. Du kan læse mere om konferencen på www.interchurch.dk, hvor du også kan finde link til tilmelding.