Nigeria: Mindst 31 kristne dræbt på to uger

Senator Diket Plang har udtalt, at drabene var uprovokerede angreb på uskyldige borgere. Morning Star News /Facebook

Islamiske ekstremister har angrebet to amter i Plateau-staten og dræbt mindst 25 kristne, oplyste lokale beboere den 24. januar. Ugen forinden blev seks andre kristne dræbt.

Det skriver Christian Daily International-Morning Star News fra Abuja, Nigeria. Endnu engang var det fulani-hyrder og andre terrorister, som stod bag angrebet mod landsbyer i Plateau-staten. Det koordinerede angreb, der begyndte den 22. januar, fik tusindvis af mennesker til at flygte fra Mangu County, sagde de lokale beboere.

”Min landsby, Kwahaslalek, et kristent samfund, blev angrebet omkring kl. 12.30 onsdag den 24. januar af terrorister og hyrder,” fortalte Hosea Ibrahim til Morning Star News i en sms. ”Angriberne omringede landsbyen omkring midnat, og de skød på enhver, de så. Femogtyve kristne, de fleste var kvinder og børn, blev dræbt under angrebet.”

Brug for beskyttelse

Senator Diket Plang fra Nigerias parlament har opfordret de væbnede styrker og alle sikkerhedsmyndigheder til at beskytte borgerne i Nigeria, og især befolkningen i Mangu LGA. Han opfordrede myndighederne til at undersøge angrebene og sikre, at de skyldige får den straf, loven foreskriver.