På indkøb sammen med Jesus

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker.

På vej hjem fra formiddagsgudstjeneste en almindelig efterårssøndag sidste år opdagede jeg, at jeg havde glemt at købe mælk. Så jeg kørte en omvej og besøgte en butik, som jeg almindeligvis ikke kommer forbi om søndagen.

På vej ind gennem døren blev jeg standset af en fremmed person, som hilste og venligt spurgte, hvordan jeg havde det. Vi faldt i snak, hvorefter jeg spurgte, hvordan han havde det. ”Ikke godt,” svarede han, ”problemer fra hjertet, akut indlagt på det sidste og i næste uge skal jeg til Rigshospitalet i København til nærmere undersøgelser.

Efter en kort snak fik vi bedt om, at Jesu ville gennemstrømme ham med sin helbredende kraft. Jeg troede, at jeg vidste, hvem manden var, men i ugerne, som fulgte, lykkedes det mig ikke at opspore ham. I sidste uge stod han pludselig foran mig i den samme butik og ønskede mig tillykke med fødselsdagen, som havde været. ”Der er du,” udbrød jeg glad og fortalte om mine forsøg på at finde ham for at høre, hvad der var sket på Rigshospitalet.

”Det er det, jeg ville fortælle dig,” svarede han med et stort smil. ”Jeg blev undersøgt på kryds og tværs, og lægerne fandt et velfungerende hjerte og alderssvarende blodårer. Jeg har ingen symptomer og modtager ingen behandling.” Vi var to glade og taknemmelige mænd, som skiltes i butikken denne smukke mandag morgen i januar. Taknemmelige til ham, som førte os sammen en smuk dag i Torshavn.

Et par dage senere var jeg i min fødeby Tverå. Efter et bestyrelsesmøde i den lokale efterskole købte jeg ind i en af butikkerne. Mens jeg hastede ud gennem døren, lagde jeg mærke til en kvinde, som fik ekstra hjælp af ekspedienten. Da, pludseligt og venligt, mindede Jesus mig om at vende tilbage og tilbyde kvinden min hjælp.

Lidt flov spurgte jeg om lov til at bære hendes varer ud i bilen. Overrasket og glad takkede hun, og mens vi spadserede ud på parkeringspladsen, fortalte hun, at hun var fremmed i byen og var kommet ”sydpå” for at få hjælp på Færøernes eneste smerteklinik, som findes i byen. ”Tak, Jesus,” var min første reaktion, hvorefter jeg foreslog, at vi bad til Jesus om hendes helbredelse.

Vi fik en Himmelsk forbønsoplevelse på parkeringspladsen. Han er fantastisk, vores elskede Frelser og Herre. Han følger os, hvor vi end går, og hans ”kraft til at helbrede” og velsigne følger med. Og han er den samme i 2024, som gennem alle tider! Kærlig, omsorgsfuld og nærværende og altid parat med sin hjælp, uanset hvor vi befinder os!