Soldatermissionen åbnede beredskabshjem i Herning

Den 8. februar holdt KFUM’s Soldatermission en festlig indvielse af det nye beredskabshjem i Herning, som er placeret i Beredskabsstyrelsen Midtjyllands lokaler på Beredskabscentret.

Ved velkomstfesten, hvor ca. 120 værnepligtige og ansatte ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland deltog, indviede brigadechef Nicolai Illemann Rauhe sammen med generalsekretær Per Møller Henriksen fra KFUM’s Soldatermission officielt det nye beredskabshjem.

Velkomst for værnepligtige

Soldatermissionen har ansat Solveig Hoffmann Pedersen som leder af det nye beredskabshjem. Ved indvielsen havde hun medbragt et maleri med et træ, hvor alle værnepligtige og ansatte på Beredskabscentret kunne sætte deres fingeraftryk og dermed markere, hvordan alle er inkluderet og forbundne i fællesskabet på KFUM’s Beredskabshjem.

Indvielsen var samtidig en velkomstfest for de nye værnepligtige, som man traditionelt holder det på alle KFUM’s Soldaterhjem, med konkurrencer, god mad og introduktion til hjemmet. I ”tingfinder” konkurrencen illustrerede de værnepligtige, hvordan de bakkede deres holdkammerater op og bidrog til en fantastisk stemning i lokalet.

– Ligesom man kender det fra KFUM’s Soldaterhjem, er det et kristent fristed med plads til andagter, nærvær og fællesskab, sagde generalsekretær Per Møller Henriksen ved velkomstfesten.

For ”det hele menneske”

”På KFUM’s Beredskabshjem tager vi os af det hele menneske med ånd, sjæl og legeme. Der kan drøftes alt mellem himmel og jord. Det er der bestemt behov for, når man som værnepligtig og tjenestegørende er revet ud af sin sammenhæng og oplever voldsomme ting med oversvømmelser, nedslagtning af smittede dyr, brande osv.,” sagde generalsekretær Per Møller Henriksen fra KFUM’s Soldatermission ved den officielle indvielse.

”KFUM’s Soldatermission er sat i verden til at bringe evangeliet til Forsvaret. Beredskabsstyrelsen er en del af Forsvaret, så det er naturligt, at vi også vil arbejde blandt dem. I Beredskabet kan der også være brug for en kuf-mor eller kuf-far, der lægger øre til oplevelser, bekymringer, yder sjælesorg eller beder en bøn sammen. Vi tilbyder et reservehjem, mens man er revet væk fra sin normale sammenhæng som værnepligtig, på det kristne grundlag, som vi har i KFUM’s Soldatermission,” fastslog Per Møller Henriksen.

Ved indvielsen deltog brigadechef Nicolai Illemann Rauhe (til venstre) og generalsekretær Per Møller Henriksen (til højre). I midten ses beredskabshjemmets leder, Solveig Hoffmann Pedersen, med et maleri af et træ, hvor alle de værnepligtige og ansatte kunne sætte deres fingeraftryk.

Hjælp til mandskab i udfordrende opgaver

”Dette projekt repræsenterer en spændende mulighed for at skabe et endnu stærkere fællesskab og styrke det sociale liv på vores beredskabscenter. Vi er overbeviste om, at dette initiativ vil bidrage til at styrke samhørigheden og trivslen blandt både vores ansatte, frivillige og værnepligtige,” sagde brigadechef Nicolai Illemann Rauhe fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland ved indvielsen.

”Jeg er glad for, at KFUM’s Soldatermission
viser forståelse for, at vi har et særligt behov.”

– Jeg synes, det er en god idé med beredskabshjemmet. Man kan lave noget hyggeligt sammen på tværs af delingerne, og det er mega fedt, siger Dagmar West og Ayla Mortensen (forreste række i midten og til højre på billedet), aspiranter på første uge i Beredskabsstyrelsen.

I sin tale pegede brigadechefen på nogle af de meget hårde beredskabsopgaver i Danmark, som mandskabet bliver sendt ud til: Brand, redning, uheld med farlige stoffer, udbrud af husdyrsygdomme osv.  ”De opgaver, vi løser, sætter præg på vores personel. Derfor mener jeg i høj grad, at der er behov for et beredskabshjem til at tage hånd om os efter fyraften. Jeg er glad for, at KFUM’s Soldatermission viser forståelse for, at vi har et særligt behov,” sagde brigadechef Nicolai Illemann Rauhe.


Artiklen fortsætter efter annoncen: