Gud kan også tale gennem drømme

Mange mennesker tillægger deres drømme betydning. Det er der også mange kristne, der gør, fordi historien har vist, at Gud gennem alle tider har talt til mennesker gennem drømme. Det har ægteparret Anja og Valentin også oplevet og har taget konsekvensen af det.

Anja og Valentin har igennem en længere periode haft en oplevelse af, at Gud har talt til dem gennem deres drømme og gennem andre mennesker. Nu planlægger de at tage til Rumænien sammen med deres to små børn på henholdsvis tre og et år. Foto: Privat.

Anja og Valentin-Tudor Bodea er gift og er begge i slutningen af 20’erne. De har en pige på tre år og en dreng på et år. Anja voksede op i Skjern i en kristen familie, der kom i Luthersk Mission, og Valentin voksede op i Rumænien i en kristen familie, som tilhører Pinsekirken.

Anja og Valentin har været gift i syv år. De mødte hinanden i Danmark og har de seneste fem år været medlem af den Apostolske kirke Haven i Aarhus.

Forberedelserne begynder

For nogle år siden havde Valentin en drøm, hvor familien flygtede fra Danmark. Valentins mor, som bor i Rumænien, fik for flere år siden en profeti om, at alle hendes tre børn ville komme tilbage til Rumænien. Selvom det er en oplagt tanke, at det bare var et udtryk for morens ønske, er det ifølge Anja og Valentin ikke tilfældet, da Valentins mor egentlig ikke ønskede, at hendes børn skulle komme til Rumænien, idet hun vidste, at børnene på mange måder havde en bedre tilværelse i henholdsvis England og Danmark, men hun begyndte efterfølgende at bede til Gud om, at hans vilje ville ske i dette.

Hjemme i Danmark har Anja også bedt.
“Igennem et par år har jeg, når jeg har bedt for min fremtid, haft fornemmelsen af at skulle noget helt andet end parcelhus, og hvad der ellers hører med til et almindeligt liv i Danmark. Jeg fornemmede, at det kunne være noget i udlandet.”

I november 2023 var Valentin på en kristen konference i England og i løbet af konferencen bad en fremmed mand for ham og fik følgende profetiske ord:
”Du skal flytte fra det sted, hvor du er, til et andet sted, fordi der er noget, som hindrer dig i at vokse der, hvor du er nu. Bed om, at Gud må åbenbare det for dig.“
Valentin, som på daværende tidspunkt havde et arbejde, som ikke matchede hans interesser, forestillede sig, at ordet nok handlede om et fremtidigt arbejdsskifte. Valentins bror sagde dengang til Valentin:

“Det er da, fordi du skal til Rumænien,” hvilket Valentin hovedrystende benægtede.
Valentins far havde flere gange nævnt, at Anja og Valentin skulle købe deres hus i Rumænien, idet forældrene var i færd med at bygge et nyt hus.

Januar 2024

Men i januar 2024 har tingene forandret sig.
Anja og Valentin er kommet frem til, at det nu er tid til at rykke teltpælene op, forlade de velkendte, trygge rammer og rejse til Rumænien for at starte et nyt kapitel.
Årsagen til skiftet skal i første omgang findes i en drøm, som Valentin havde. Valentin fortalte Anja om drømmen, hvorefter han havde en stærk følelse af, at familien skulle til Rumænien.

Den var Anja dog ikke umiddelbart helt med på.
“Det havde jeg ikke lyst til, jeg er meget glad for livet her i Danmark og for de mennesker, vi har omkring os,” siger Anja.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Valentin, som tror på, at Gud velsigner beslutninger, som tages i enhed, svarede:
”Hvis vi skal til Rumænien, så må Gud også tale direkte til dig om det.”

Allerede den efterfølgende nat fik Anja en drøm, hvor familien flygtede fra Danmark til Rumænien.
Da der i denne drøm også skete forskellige andre ting, havde Anja ikke tænkt nærmere over, at drømmen var et meget konkret og hurtigt svar på bønnen om, at Gud måtte tale direkte til hende.
Først da hun delte drømmen med sin mand, gik det op for hende, at de i drømmen var på vej til Rumænien.
Alligevel sagde hun til Gud, som hun havde det: “Gud, det har jeg altså ikke lyst til.”

På besøg i Rumænien

I januar var Anja og Valentin en måned i Rumænien. De besøgte en stor kirke, som de ikke normalt kommer i, når de besøger Rumænien.
Denne dag handlede prædikenen om beretningen fra Bibelen, hvor Jonas ikke vil til Nineve, selvom det var Guds plan for ham. Anja oplevede, hvordan budskabet ramte hende lige i hjertet, fordi hun jo ikke ville til Rumænien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Inden gudstjenesten havde hun bedt til Gud om, han ville tale til hende, og hun blev samtidig mindet om en lignende episode fra sin fortid.
Under opholdet i Rumænien nåede Anja og Valentin til enighed om, at hvis det var Guds vilje for dem, at de skulle til Rumænien, så ville de gøre det, uanset om de havde lyst eller ej.
Imens Anja bad til Gud, sad hun med tanker om, hvor hårdt det ville blive at forlade Danmark, forlade familien, vennerne og den kirkefamilie, som hun var vildt glad og taknemlig for.
En kvinde fra den rumænske bønnegruppe delte et syn med Anja, hvori Anja pløjede en meget tør jord, det var hårdt, og hun svedte meget, men kvinden fortalte, at Anja bagefter ville blive så glad for, at hun havde gjort det.

Kvinden sagde også til Anja, at Gud gennem hendes drømme ville lede hende og vise hende, hvad der skulle ske.
Kvinden fik også et syn til Valentin, hvor der var to konvolutter. Overfor den ene konvolut så hun en sort, lukket dør, mens hun overfor den anden konvolut så døre, som åbnede sig.

Økonomisk tryghed

Valentin fik derefter en drøm, hvor han og Anja forstod, at de fandt deres tryghed i det materialistiske, hvilket især Anja følte sig ramt af.
Selvom parret ikke svømmer i penge, så har hun, som hun selv fortæller, været vant til hele tiden at have et overblik over familiens økonomi, og på den måde har hun med rationalet kunnet lukke døre, fordi hun har beregnet, at økonomien ikke rakte til det.

I processen med det økonomiske aspekt blev Anja også bevidst om, hvad hun tænkte om de penge, familien har til rådighed:
“Jeg har egentlig altid tænkt, at mine penge er mine, dem kan jeg bruge, som jeg vil, men i virkeligheden er mine penge jo Guds penge, når jeg lever i overgivelse til ham,” siger hun med eftertænksomhed i stemmen og fortsætter: ”Gud har vist os, at han vil sørge for os.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et syn, der forvandler

En dag, hvor Anja var ude at gå sammen med børnene, fik hun en meget stærk, klar tanke, som hun er sikker på ikke var hendes egen.
Hun forestillede sig eller så, hvordan hun sammen med hele familien blev tortureret for sin tro, de døde og kom i himlen sammen som familie – også sammen med de to børn, som Anja tidligere har mistet under graviditeten.

Anja så, hvordan hele familien, alle seks personer, var sammen i himlen. For evigt var de sammen i det himmelske hjem.
Dette syn ændrede markant Anjas forståelse af prioriteringer her på jorden. Bekymringerne om dette og hint mistede deres kraft, da hun i synet blev konfronteret med deres himmelske hjem.

Rejser i tro og tillid til Gud

Igennem længere tid har familen Bodea, grundet forskellige omstændigheder, fået meget lidt søvn, hvilket Anja også har oplevet Guds tale ind i.
Hun fortæller, hvordan hun oplever, at Gud igen i en drøm, viser hende lidt om, hvad han forbereder hende til, og at manglen på søvn virker med i denne forberedelse.
I bøn får Anja en klar fornemmelse af, at familien skal gå i tro uden at vide ret meget.

Valentin sagde sit job op, og parret meldte deres datter ud af børnehaven, for det, der ved første øjekast syntes at være en lukket dør, blev en dør, der åbnede sig.
De har opsagt lejligheden og er samtidig i gang med at sælge deres ejendele.

De sidste forberedelser er i gang, inden de flytter til Rumænien sammen for at starte på et nyt kapitel, som de lige nu ikke ved meget om.
De ved bare, at de i første omgang alle fire skal bo på et værelse hos Valentins forældre og de ved, hvilket beløb der står på deres konto – og så stoler de på Gud.
“Lever vi med det evige liv i himlen for øje, så får vi udrettet meget her på jorden,” slutter Anja Bodea – og så må tiden vise, hvad fremtiden bringer for Anja og Valentin.