Missionsselskabet Promissio holder årsmøde i København

Årsmødets hovedtaler er meget engageret i at bringe evangeliet tilbage til det afkristnede Skandinavien, hvorfra Etiopien i tidens løb har modtaget mange missionærer.

– Det er naturligt at være i Emdrup Kirke, da den og Kingos Kirke er sendemenigheder for Promissios senest udsendte missionærer Tanja og Andreas Vilrik Bruun, fortæller Promissios generalsekretær, Frede Ruby Østergård.

– Mangler vi frimodighed i Vesteuropa? spørger årsmødets etiopiske hovedtaler, Gizachew Albe, fra ”Win Souls for God” i sit oplæg i Emdrup Kirke, når Promissio holder årsmøde lørdag den 6. april 2024 i Emdrup Kirke i København.

”Det er ved at være nogle år siden, vi sidst holdt årsmøde på Sjælland, så vi er taknemmelige for, at det kan lade sig gøre i år,” udtaler generalsekretær Frede Ruby Østergård. Det er naturligt at være i Emdrup Kirkes lokaler, da den og Kingos Kirke er sendemenigheder for Promissios senest udsendte missionærer Tanja og Andreas Vilrik Bruun.

Fokus på arbejdet blandt udsatte i Addis

– Vi får besøg af Gizachew Alba fra organisationen Win Souls for God, som Promissio har samarbejdet med i over 20 år. Win Souls for God driver Deborah Centret, skoler, står for maduddeling og andet relevant arbejde i Addis Ababa. Deres fokus er at være til hjælp og gavn for gadebørn, fattige familier og tidligere sexarbejdere. Gizachew Alba sidder også i byrådet i Addis Ababa, så han kender alt til storbyens udfordringer, tilføjer generalsekretæren.

Evangeliet tilbage til Skandinavien

Gizachew Alba fra organisationen Win Souls for God i Addis Ababa sender hvert år en gruppe til Skandinavien på ”Mission Back”. Det er et projekt, der skal bringe evangeliet tilbage til det nu afkristnede Europa. Foto: Anika Thorø Weber.

Gizachew Alba skal på årsmødet holde et oplæg over årsmødets tema, ”Har vi mistet frimodigheden?”. Her vil han komme ind på, om der er forskel på frimodighed og missionssyn i Danmark og Etiopien. Gæstetaleren vil komme ind på spørgsmålene: Hvad er Win Souls for God? Hvorfor er der forskel på mission i Danmark og Etiopien? og Mangler vi frimodighed i Vesteuropa?

Win Souls for God sender hvert år en gruppe til Skandinavien på Mission Back, som et slags svar på den vestlige kirkes mangeårige indsats i Etiopien sammenholdt med deres bekymring for afkristningen af Europa.

Tilmelding m.m.

Alle er velkomne til årsmødet, som foregår i Emdrup Kirke, Ved Vigen 7, 2400 København NV, oplyser Frede Ruby Østergård. Årsmødet starter med morgenmad kl. 9.00. Herefter er der andagt, årsmødeforhandlinger, beretninger m.m. Tilmelding via hjemmesiden eller på 7356 1260 af hensyn til bestilling af frokost og aftensmad.
Prisen er 250 kr. (for hele dagen) og 195 kr. for studerende og PromissioYouth-medlemmer.