Mosaiks lederkonference satte fokus på både at være kirke sammen og i samfundet

Sam Michaelsen, der er formand for Mosaiks bestyrelse, indledte konferencen med en intro til konferencens tema. Foto: Anton Bisgaard.

Under overskriften ”Sammen om Jesus” afviklede mosaik den 8. og 9. marts Lederkonference ’24 i Mariager.

Sam Michaelsen, der er formand for Mosaik, indledte konferencen fredag formiddag og holdt ligeledes en tale fredag aften. I løbet af fredagen satte Martin Lorenzen, der er præst i Frikirken Alive i Hillerød og medlem af Mosaiks bestyrelse, med to oplæg fokus på årets tema ud fra overskrifterne ”Sammen om Jesus – i samfundet og i kirken” og ”Sammen om Jesus – i kirken og samfundet”.

I forlængelse af begge oplæg var der spændende paneldebatter med flere deltagere – blandt andet Frikirkenets generalsekretær Mikael Wandt Laursen. Fokus på at dele de gode nyheder Årets gæstetaler var Jesper Oehlenschlæger, der er udviklingsdirektør i Samfonden, foredragsholder og forfatter til flere bøger, som behandler lederskab i vores samtid og i særlig grad kristent lederskab.

Jesper Oehlenschlæger talte over temaet ”De gode nyheder: Heart to – hard to – how to!” Her satte han fokus på kernen i evangeliet, og hvorfor og hvordan man skal dele evangeliet med andre mennesker. Han talte blandt andet om, hvorfor det ikke er nok ”bare” at være en god ven eller nabo. Ligesom han også forholdt sig til problematikken omkring, hvorvidt man i det hele taget kan tillade sig at pådutte andre sin egen holdning eller tro i en tid, hvor relativisme og individualismen råder.

Mange tilbud

Udover de store fællesarrangementer i hallen var der i løbet af fredag eftermiddag en lang række seminarer, der behandlede emner som lovsang, profetisk kultur, sociale medier som nutidens talerstol, kirke for børn, trivsel blandt unge, livsdueligt lederskab og meget mere. Konferencen blev ikke kun brugt til at lytte til oplæg, debatter og seminarer, men blev i høj grad også brugt til masser af gode samtaler, hyggeligt samvær, lovsang og pleje af nye og gamle netværk.