Stor tilslutning til Teologisporet på Børkop Højskole

Teologisporet på Børkop Højskole foregår i samarbejde med Menighedsfakultetet, Dansk Bibel Institut og Aarhus Universitet. Foto: Børkop Højskole

Børkop Højskole er begejstret over en forrygende start på det nyligt lancerede ”Teologisporet” på forårsholdet 2024, hvor 13 engagerede elever indikerer en positiv respons på initiativet.

Det skriver højskolen i en pressemeddelelse. Siden lanceringen af Teologisporet dette forår har Børkop Højskole allerede været vært for flere spændende gæsteundervisere, der har bidraget til at berige elevernes forståelse af teologiens verden. Eleverne har således aktivt deltaget i diskussioner og refleksioner omkring de teologiske grunddiscipliner.

Kanongod start

Frederik Thormann Wagner, der er fagansvarlig og tovholder på Teologisporet, siger: ”Vi er kommet kanon godt fra start på Teologisporet. Eleverne er spændte og begejstrede for forløbet. I dag har vi besøg af en præst, og næste gang skal vi have et lynkursus i græsk. Det er en fornøjelse at lede sporet og tage teologien ind i højskoleverdenen.”

Silja Meldgaard, der er elev på Teologisporet, fortæller om sin oplevelse af undervisningen:

”På Teologisporet oplever jeg, at jo mere jeg opdager om Bibelen og vores Gud, des mere får jeg øjnene op for, at der er endnu mere at opdage. Jeg elsker, at vi på så dybt et intellektuelt plan også kan have med de store spørgsmål i livet at gøre. Det gør det kun mere meningsfyldt at suge viden til sig, når den kan bruges som trøst og støtte til os selv og hinanden.”

Adam Ostersen, der også er elev på Teologisporet, tilføjer: ”Indtil videre har Teologisporet været præget af virkelig spændende intellektuel undervisning i Bibelen, hvor vi får mulighed for at komme lidt dybere ned i undervisningen og tage nogle af de lidt mere nørdede spørgsmål, som der ellers ikke altid er tid til i undervisningen.”

Overvældede

Forstander på Børkop Højskole, Robert Bladt, er ligeledes begejstret:

“Vi er overvældede over den positive modtagelse af Teologisporet. At se vores elever så engagerede og ivrige efter at udforske teologiens verden er virkelig inspirerende. Vi er overbeviste om, at dette spor vil ruste dem både akademisk og personligt og hjælpe dem med at afgøre, om en uddannelse inden for teologi er den rette vej for dem.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samarbejde med MF, DBI og universitetet

Børkop Højskole er taknemmelig for det fortsatte samarbejde med Menighedsfakultetet, Dansk Bibel Institut og Aarhus Universitet, som har været afgørende for at sikre kvalitetsundervisning og et berigende læringsmiljø for eleverne. Med Teologisporet oplever Børkop Højskole en bekræftelse på deres vision om at bidrage til løsningen på præstemangel gennem uddannelse og dannelse af kommende teologer med et dybt forankret værdigrundlag.

Man kan læse mere om Teologisporet og Børkop Højskole på hjemmesiden www.imb.dk/teologisporet.