Vidnemøder hitter blandt unge i Norge

En vidneaften indeholder tre vidnesbyrd, en bøn og en lovsang efterfulgt af kaffe. Arkivfoto

Fænomenet ”Vitnekveld” breder sig blandt unge kristne og samler hundredvis af deltagere i flere norske byer.

Det skriver Dagen.no. Formålet med vidnemøderne er at ”bryde tavsheden om tro”. Blandt fortalerne er tre studerende, Håkon, Manuel og Andreas fra Trondheim, som har inviteret venner og medstuderende til at overvære møder med ”lav tærskel”. Dagen beskriver et af møderne, som foregår en mandag i foyeren til Norkirken Salem i det centrale Trondheim. Her fortæller studenterpræst Isak Gilde om konceptet:

”Det her er stort. Vi åbner bare dørene. Så ordner eleverne selv resten. Jeg går bare rundt her og nyder, hvad der sker. Jeg tror, ​​der er behov for at fortælle hinanden om personlige oplevelser med Gud, ikke kun tale om teologi,” siger studenterpræsten, som glæder sig over, at Norkirken er et sted, hvor eleverne både hygger sig og tager venner med.

Tværkirkeligt møde

Det tværkirkelige fænomen ”Vitnekveld”, der de seneste måneder har fyldt Klubsalen i Chateu Neuf i Oslo til randen og samlet hundredvis af unge mennesker i Kristiansand og Bergen, er nu nået til Trondheim. Og Facebook-gruppen ”Witnekveld” har med ét hug fået 650 medlemmer.

Ny frimodighed

En undersøgelse foretaget af Laget (kristent arbejde blandt studerende, red.), viser ellers, at mange kristne unge mangler frimodighed. 91 procent af dem er ikke åbne omkring deres tro. Her udtalte 69 procent, at de ikke diskuterer deres kristne tro, medmindre de bliver spurgt direkte. 72 procent svarede, at de afholder sig fra at tale om tro, fordi de tror, ​​at den anden ikke vil høre.

Andre vil undgå at støde nogen, blive uenige eller forbundet med ekstreme holdninger. Men det vil Håkon, Manuel og Andreas gøre op med:

”Vi ønsker, at vidnesbyrdene skal flyde let og uanstrengt ud til medstuderende og venner i vores by,” siger drengene, der læser henholdsvis fysioterapi og energi og miljø. En Vitnekveld indeholder tre vidnesbyrd, en bøn, og en lovsang. Det hele er overstået på en time, efterfulgt af kaffe og snacks, skriver Dagen.