Mindst 15 døde under angreb på katolsk kirke

Mindst 15 mennesker er blevet dræbt og to andre såret efter et angreb på en katolsk kirke i det nordøstlige Burkina Faso søndag den 25. februar.

Det skriver BBC News: Angrebet fandt sted under søndagsgudstjenesten i landsbyen Essakane i Oudalan-provinsen – tæt på grænsen til Mali. Ifølge en embedsmand i kirken mistænker man de bevæbnede gerningsmænd for at være militante islamister. Lederen af ​​det lokale bispedømme, abbed Jean-Pierre Sawadogo, har i en erklæring udtalt, at 12 mennesker blev dræbt øjeblikkeligt, mens tre andre døde på hospitalet.

”I denne smertelige situation opfordrer vi dig til at bede for dem, der døde i troen, for helbredelse af de sårede og for lindring til de sørgende hjerter,” hedder det i erklæringen. Mere end en tredjedel af Burkina Faso er i øjeblikket under kontrol af oprørere. Myndighederne har kæmpet mod islamistiske grupper med tilknytning til al-Qaeda og Islamisk Stat, som har overtaget store dele af landet og fordrevet millioner af mennesker i Sahel-regionen.

I de seneste tre år er kirker blevet angrebet, og snesevis af kirkegængere er blevet dræbt, skriver BBC News.