Børn fra Strandkirken hjælper piger i slummen i Indien

Børn fra Strandkirken bagte kager og solgte dem efter en gudstjeneste i januar. Pengene er nu vekslet til 23 par fodboldstøvler, som sidder på fødderne af en flok piger fra slummen i Delhi, Indien.

Formanden for Strandkirkefællesskabet, Kristian Øhrstrøm, brugte sin vinterferie på at se nærmere på, hvad støtten bliver brugt til.

Strandkirkefællesskabet, som er en forening i Karlslunde Strandkirke, støtter et velgørende arbejde i en slum i udkanten af New Delhi i Indien. Formanden for Strandkirkefællesskabet, Kristian Øhrstrøm, brugte sin vinterferie på at se nærmere på, hvad støtten bliver brugt til. Her fulgte han et pigehold fra Rangpuri slummen i Delhi træne fodbold i en lokal park.

”Luften var fyldt af gode hvin, latter og jubel, når der blev scoret mål. Sammen med en lokal partner tilbyder vi fodboldtræning for piger fra slummen i Rangpuri. Herigennem får pigerne et fritidstilbud, som ellers ikke ville være en mulighed for dem,” fortæller Kristian Øhrstrøm. ”Pigerne får et frirum fra slummen, huslige pligter og opgaver med at passe søskende.

De får professionel træning og positiv opmærksomhed fra voksne, som gerne vil opmuntre dem til at gøre en indsats. Ikke kun til træning, men også i skolen, deres familie og lokalsamfund. Håbet er, at de bliver mønsterbrydere. Som tidligere fodboldtræner ved jeg, at sport kan påvirke positivt ind i andre dele af unges livssfærer. Vores lokale partner har tidligere kørt lignede forløb med gode erfaringer.”

Pengene fra Strandkirken er nu vekslet til 23 par fodboldstøvler, som sidder på fødderne af en flok piger fra slummen i Delhi, Indien.

Der er fodboldtræning fem dage om ugen, og de har været i gang i en måned. Fodboldtræneren – Rad Kamal – er professionel træner og underviser i sport flere steder. Han lønnes gennem projektet.

Nye fodboldstøvler for første gang i livet

Med i lommen havde Kristian Øhrstrøm fået pengene fra børnenes kagesalg. I samråd med den lokale partner blev der taget mål af fødder og en god aftale om indkøb af fodboldstøvler blev handlet på plads til alle tilfredshed. ”Pigerne spillede i bare fødder, sandaler eller almindelige sko til de første to træningspas, som jeg overværende. Men om onsdagen kunne vi udlevere 23 par spritnye fodboldstøvler til pigerne.

De var ellevilde og meget begejstrede. Det var første gang i livet, at de havde rigtige fodboldstøvler på fødderne, og for flere var det første gang, at de havde helt nye sko på. Der var et endnu højere energiniveau i træningspasset den dag. Pigerne løb med mere rank ryg, følelsen af at være rigtig fodboldspiller var kommet. Indersideafleveringerne havde mere appel, og alt så faktisk meget bedre ud. Pigerne var meget taknemmelige og sender hilsner til alle,” fortsætter Kristian Øhrstrøm.

Mere end fodbold

Luften var fyldt af gode hvin, latter og jubel, når der blev scoret mål. Det var første gang, at pigerne havde rigtige fodboldstøvler på fødderne, og for flere var det også første gang, at de havde helt nye sko på.

Projektet har også andre elementer, som skal bidrage med at forandre vilkårene for dem, der bor i slummen. I samarbejde med den lokale partner gives der tilbud om hjælp til at læse og skrive til analfabeter i området. Der har været en dialog med forældrene til pigerne i et par måneder forud for opstarten af fodboldtræningen. Her har det vist sig, at der er et ønske hos flere mødre om at starte mikrovirksomhed med systuer.

Her har Strandkirkefællesskabet og den lokale partner organiseret undervisning i syning, og det første hold er allerede færdig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi er med til at gøre en forskel

”Det har været fedt at se arbejdet på førstehånd: Møde pigerne, mødrene, socialarbejderne, trænerteamet, se slummen og få en fornemmelse af vilkårene.
Det er virkelig meningsfuldt arbejde og gør en meget konkret forskel for fattige mennesker i slummen. Mennesker, som jeg har set i øjnene. De sender mange takkehilsner til alle, som støtter arbejdet – og især børnene, som har bagt kagerne, er kommet med i deres aftenbøn,” slutter Kristian Øhrstrøm.