Thereses skade fra skituren forsvandt, da hun blev bedt for

Therese Skov Nielsen på 18 år blev helbredt for en skiskade en søndag formiddag. Oplevelsen gjorde Jesus meget virkelig for hende, og hun har ikke været den samme siden.

Therese havde ikke de store forventninger, da en fra kirken tilbød at bede for hende. Men hendes smerter forsvandt, og helbredelsen blev årsag til mange forandringer i hendes liv. Privatfoto.

”På en skitur med min efterskole for tre år siden fik jeg nogle sene-skader i begge ben, og i tiden derefter var jeg nødt til at gå med krykker. Da jeg kom hjem valgte jeg en søndag trods smerte og ubehag at tage i Åbenkirke Herning,” fortæller Therese.

”Under gudstjenesten kom en mand og satte sig ved siden af mig. Da mødet var forbi, spurgte han til min situation, og jeg havde mest lyst til at ignorere ham og tage hjem, så jeg kunne få benene op. Men jeg valgte at fortælle ham om mit uheld. Han spurgte, om han måtte bede for mig. Jeg var skeptisk og tænkte, hvad det skulle nytte. Men af høflighed sagde jeg Ja.

Bad tre gange

”Første gang han bad for mig, skete der ingenting, og jeg sank længere ned i min skepsis. Han spurgte, om han måtte bede igen. Lettere irriteret lod jeg ham bede igen. Nu skete der noget mærkeligt. Det føltes som om, en fysisk vægt blev flyttet fra mine ben, og det var som om, de næsten lettede sig fra gulvet. Jeg havde stadig ondt, men jeg blev vildt forbløffet over det, jeg oplevede. Da han bad for mig tredje gang, forsvandt al smerte som dug for solen.

”Jeg takkede ham, der bad, men han stoppede mig og sagde: ”Det er ikke mig, du skal takke.” Så takkede jeg Gud, og har takket ham mange gange siden. Faktisk har min helbredelse været med til at forandre mange ting og holdninger i mit liv. Jeg forstår nu, at Gud lytter til alle vore bønner, og at ingen bøn er ubetydelig for ham.”

Therese kommer især til ungdomsarrangementerne i Åbenkirke, hvor fællesskab med andre unge omkring troen betyder meget.

Trosrejsen

Therese fortæller også, at det var på den kristne skole, Grejsdalens Efterskole, at hun blev reintroduceret til, hvem Gud er, og hvem Gud synes, hun er. Efter en lang proces begyndte det hele at virke mere og mere rationelt for hende. Det var på det tidspunkt, at hun begyndte at kalde sig en kristen. Da hun flyttede hjem igen til Kollund, var det lettere at komme til Åbenkirke, som hun var begyndt at kalde sit åndelige hjem.

Ignite og Fælleskirke

”Jeg er især med til kirkens ungdomsmøder ”Ignite” hver anden fredag og Fælleskirke, der holdes hvert kvartal. Som ny var det dog lidt svært at komme ind i fællesskabet, men de første gange var der et par stykker, der var gode til at tale med mig og fik mig trukket med.” Fælleskirke er et større tværkirkeligt arrangement for unge, der afholdes i Herning fire gange om året.

Unge samlet til møde i Åbenkirke i Herning. Til fælleskirke, som holdes hvert kvartal, kan der være helt op til 200 unge. Fotos: Åbenkirke.

”Jeg har haft venner med fra Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing. Alle er enige om, at det er en vidunderlig oplevelse hver gang. Til Fælleskirke kan vi være helt op til 200 unge, der er sammen om vores tro på Gud. Personligt sætter jeg mest pris på en god prædikant til sådanne arrangementer, men energien omkring lovsangen og det at være så mange, der er fælles om det, vi synes er vigtigt, skaber en ubeskrivelig vidunderlig atmosfære, og det er noget, jeg især synes er fedt ved Fælleskirke. Det kan til tider være svært og føles ensomt at være kristen, derfor er det så fantastisk at samles på tværs af kirkeretninger og mærke, at man er en del af et stort og imødekommende netværk som det her. Alle unge er velkomne til Fælleskirke.”

Therese Manuela Skov Nielsen er kostelev i 1. g på gymnasiet i Ringkøbing, og hun er en af mange midtjyske unge, der har fået en fast tro på Jesus og gerne fortæller om det.


Artiklen fortsætter efter annoncen: