180 til helbredelsesmøde på kroen med Berntsen

Glassalen på Tyrstrup Kro var fyldt til sidste plads, da et lokalt pensionistpar arrangerede helbredelsesmøde med Hans Berntsen.

Hans Berntsen gestikulerer meget med hænderne, når han taler. Han ønskede derfor at have begge hænder fri under sin tale. Da der ikke var et stativ til mikrofonen, tilbød en deltager straks at være mikrofonholder.

Syge kom tirsdag kørende til Tyrstrup Kro fra store dele af landet for at være med til et af de få møder, hvor man stadig kan opleve helbredelses-prædikanten Hans Berntsen.

Hans Berntsen har i 43 år talt på møder, hvor han beder for syge. Hundredvis af helbredelser er dokumenteret i artikler, bøger og en videnskabelig undersøgelse fra Aarhus Universitet. Den tidligere Volvo-, OBS- og Bilka-direktør har også været med i programmer på TV2 og DR om kristen/alternativ helbredelse. Derfor er der fortsat mange, der ønsker hans forbøn.

Under corona-epidemien var det imidlertid umuligt at gennemføre møder med store forsamlinger og håndspålæggelse, og efterfølgende er der arrangeret langt færre møder i kirkerne. Berntsen har i stedet holdt møder på Facebook, hvor tre tusind er venner, og flere følger ham. Og flere fortæller om deres helbredelser på facebook-siden.

Gerda og Christian Boas er imponerede af de helbredelseskræfter, der er i kristendommen. De arrangerede mødet.

Men pensionistparret Gerda og Christian Boas arrangerede den 31. oktober 2023 et ”rigtigt” møde med Hans Berntsen på Tyrstrup Kro ved Christiansfeld. Her kom så mange, at flere stole måtte sættes ind i den overfyldte sal. Derfor arrangerede parret igen et møde på kroen den 30. april, og der var så mange, som myndighederne tillod.

Da der ofte kommer syge langvejs fra til Hans Berntsens møder, har ægteparret Boas aftalt med kroen, at man kunne spise middag til en specialpris.
Forud for mødet kl. 19 spillede harmonikaorkesteret 3gF fra Blåhøj. De tre F’er står for Festlig, Folkelig og Fornøjelig – og det var det, da de spillede ”Perleporten” og andre kristne klassikere.

Flere ben voksede ud under Berntsens forbøn, og mange fortalte om en overnaturlig berøring under forbønnen. Hans Berntsen forklarede, at kristne har fået prokura til at handle på vegne af chefen (Jesus), så de kan bede for syge. Han understregede også, at hans kald var at forkynde det enkle evangelium. Under mødet opfordrede han deltagerne til at række hånden op, hvis de ville tage imod Jesus i hjertet. Og det gjorde henved 1/3.