34.000 unge sagde ”Ja” til Jesus under koncert-tour i USA

Præsten Zane Black holdt en kort præsentation af evangeliet midtvejs hver aften i koncerttournéen ”Winter Jam”. Foto: Winter Jam

”Gen Z er sulten efter sandheden,” siger pastor Zane Black i en kommentar til nyheden om, at 34.000 unge har taget imod Jesus under koncert-tournéen WinterJam 2024.

Det skriver Christian Headlines.  Winter Jam, som blev lanceret i 1995, er en årlig multi-by-tourné, der også er kendt for sine mange kunstnere. I år deltog ti kunstnere, inklusive Crowder og Lecrae – og prisen for deltagelse i en af de populære koncerter var overkommelige 15 $ (godt 100 kr.).

Koncerterne indeholdt samtidig en kort andagt midtvejs, hvor turpræsten Zane Black leverede en kort præsentation af evangeliet. I år registrerede Winter Tour’en omkring 34.500 ”førstegangsbekendelser af tro”. De unge kunne skrive deres oplysninger i en onlineformular, som efterfølgende blev delt med en lokal kirke – hvis de ikke allerede var tilknyttet en kirkegruppe.

Generation Z er ”sulten efter det, der er ægte”

”De er oversvømmet med forfalskninger – alt det, der er redigeret, beskåret og filtreret,” fortalte Zane Black til Crosswalk Headlines. ”Den digitale tidsalder har skubbet dem så langt ind i AI-verdenen, at de længes efter noget virkeligt. Så jeg tror, ​​vi har en mulighed i kirken for at præsentere autentisk, ægte sandhed i en tid med det kunstige og skeptiske. Der er en rigtig Gud. Der er en bog, der er sand. Og der er en kærlighed, der er livsændrende og tilgængelig.”

Jo mørkere kulturen bliver, sagde Black, jo mere tørstige er folk efter sandhed. Og de kristne i generation Z brænder for at dele deres tro med vennerne, tilføjede han. Winter Jam har to formål, forklarede præsten videre: For det første at dele evangeliet og for det andet at opmuntre de troende. ”Unge troende, der deltager i koncerten, kan se sig omkring og sige til sig selv: Jeg er ikke alene,” sagde han.

Zane Black påpeger, at der er ”mere pres på den nuværende generation end nogensinde før.” Og meget af det er drevet af sociale medier. ”De sammenligner sig selv med alle disse falske billeder,” sagde han. “… For mig at se handler det om virkelig identitet. Studerende længes efter at vide: Hvem er jeg?” Og netop svaret på disse spørgsmål er kirkens store mulighed, forklarer Zane Black.