Adventistkirken samlet til årsmøde

Ugens hovedtaler, Anthony Wagener Smith fra USA Foto: Mikael Lundqvist

I Kristi Himmelfartsferien var adventister fra hele Danmark samlet til årsmøde på Himmerlandsgården ved Hadsund.

Overskriften for årsmødet var ’Vejen frem’. En overskrift, der både kan forstås som en bekræftelse og et spørgsmål: Præsenterer årsmødet en anden vej frem end den tidligere, og hvilken vej er der egentlig tale om? Ugens hovedtaler, Anthony Wagener Smith fra USA, forsøgte at besvare disse spørgsmål igennem nogle inspirerende tanker og en bibelsk forkyndelse af Jesus som den eneste vej, der er lagt for os kristne, men også en vej, som man nogle gange kan tabe af syne eller gøre besværlig for andre.

Anthony arbejder til daglig ved adventistkirkens europæiske kontor i England, og han er i sin forkyndelse optaget af, at de første kristne slet ikke samledes omkring kirkebygninger og organisationsstrukturer. Spørgsmålet, om man så skal nedrive dagens strukturer, svirrer i luften, men hans tese er, at man igennem den måde, vi som kristne organiserer os på, ikke må tabe Jesus Kristus af syne. Det er ganske enkelt den eneste vej, som fører til Guds rige.