BDM – stadig aktiv i mission

– Jeg vil gerne takke BDM på vegne af alle i menighederne i Albanien, sagde den albanske præst Dena Fortuzi, der var særlig gæst ved Missionsfesten. Foto: Svend Løbner

Det summede af liv ved Brødremenighedens Danske Missions Missionsfest 2024 i Christiansfeld den 5. maj.

”BDM er et sendende missionsselskab,” lød proklamationen fra BDM’s generalsekretær Arngeir Langås. Det blev bakket op af biskop over Haderslev Stift Marianne Christiansen ved en festgudstjeneste i Brødrekirken:

”At være missionsdrevet er at være drevet af Guds kærlighed. Verden er præget af krig, og vi kan hurtigt miste modet. Men der er håb i evangeliet om, at der også er kærlighed i verden, en Gud, hvis billede er formidlet gennem Jesus.”

Ringe i vandet

Arngeir Langås pointerede i sin beretning:

”Vi er sammen i Guds mission, og det er en stor glæde,” sagde han og gav et hurtigt tilbageblik: ”Siden 1843 har mennesker, tændt for mission, givet af deres tid og penge i denne hjertesag, for at evangeliet skal udbredes som ringe i vandet, så flere og flere må følge vores gode hyrde, Jesus Kristus.” BDM’s formand Jørgen Bøytler sagde i sin beretning til de over 100 fremmødte:

”Vi tror, at Gud leder os alle i de kald, som vi hver især lever i. Alle er vi kaldede til at tjene hinanden, at tjene Gud og tjene medmennesket,” sagde han og lagde vægt på fire temaer, som ud over ’livskald’ er ’holistisk mission’, ’opgør med kolonitiden’ og ’ligeværd mellem kønnene’.

Mange udsendte

BDM har sendt seks missionærer til Tanzania: Mia og Michael Toldam Korsgård til Sikonge, Janice og Mads Refshauge Jakobsen til Kipili og senest Bettina og Morten Poulsen til Mwanza. Og fra Tanzania er syd-syd-missionær Mathias Kiligito sendt til Burundi med støtte fra BDM. BDM har også sendt 16 unge volontører til Tanzania, ni til børnehjemmet Peters House i Sumbawanga og syv for at undervise børnene i Sikonge.

”Vi mener fortsat, at vi skal udsende missionærer. Mission er samarbejde mellem mennesker. Evangeliet vokser i relationer mellem mennesker,” sagde Jørgen Bøytler og tilføjede: ”Vores volontørprogram er populært; mange unge vil gerne rejse ud som volontører for BDM.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et vidtforgrenet arbejde

I Rwanda er byggeriet af Brødrekirkens første kirkebygning i fuld gang i hovedstaden Kigali. I Burundi holdes der ungdomsseminarer, og i Tanzania holder biskoppens kone, Frola Yona, sundhedsgudstjenester i afsidesliggende landsbyer i hele Vesttanzania med støtte fra BDM. I DR Congo driver BDM et børnehjem for børn og unge med handicap i samarbejde med landets Brødrekirke. Ved Tangyanikasøen har BDM over flere år drevet sundhedsprojekter med oplysning om hygiejne, klinikker og ambulancebåde.

På Vestbredden støtter BDM et rehabiliteringscenter for børn og unge med udviklingshæmning og hjælper 30 skoler omkring Ramallah med at inkludere dem i den almindelige skole.
I Albanien støtter BDM det arbejde, som organisationen påbegyndte for 30 år siden, og som nu ledes af Dena Fortuzi, der som barn var med i den første søndagsskole og nu som landets eneste ordinerede kvindelige præst leder seks menigheder.

”Jeg vil gerne takke BDM på vegne af alle i menighederne i Albanien,” sagde Dena Fortuzi, der var særlig gæst ved Missionsfesten. ”Vi har været sammen med BDM siden starten. I er vores brødre og søstre, som har støttet os hele vejen gennem alle 31 år. Jeg er meget taknemmelig for i dag at kunne sige, at BDM er vores bedste ven.” BDM fremviste på generalforsamlingen et regnskab med en omsætning på knap 8,2 mio. kr. hvoraf ca. 5.5 mio. blev sendt direkte til partnerkirker og -organisationer i arbejdslandene.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og midt i det hele ledte Kid Mkandawire, oprindelig fra Malawi, i livsbekræftende trommedans og vekselsang.