Colson-konference om modige kristne

Kamila Bendová er enke efter den tjekkiske dissident Vaclav Benda. Da kommunisterne satte hendes mand i fængsel, blev han fristet af et tilbud om at tage imod eksil i bytte for frihed, men hun fortalte ham, at de ting, de kæmpede for, også var værd at lide for.

”Sande troende gør forfølgelse til magt,” hævder Colson Centre i Arlington, Texas, som fra 30. maj til 2. juni samler kristne i USA til en konference om ”modig tro”.

”Tider som disse kræver mod,” mener tænketanken, som under konferencen vil arbejde med spørgsmål som ”Hvordan kan jeg forstå verden omkring mig? Og hvad gør jeg, når andre omkring mig er tilfredse med en ”mig og Jesus”-tro adskilt fra den verden, vi lever i?” Selv om Jesus forudsagde det i sin bjergprædiken, oplever kristne i Vesten sjældent forfølgelse på grund af deres tro. Derfor sætter Colson Center National Conference fokus på ”Modig tro”.

”På konferencen deltager en bemærkelsesværdig Guds kvinde, Kamila Bendová, som modigt ledede sin familie og elskede sit samfund under utrolig forfølgelse fra de kommunistiske undertrykkere,” skriver John Stonestreet fra Colson Center.
Stonestreet tilføjer, at Kamila Bendová får følgeskab på scenen af ​​Rod Dreher, forfatter til Live Not By Lies, som beskriver Bendovás livshistorie om modig tro.

Frygt Gud mere end faren

”Hvordan møder vi fare og overvinder frygt,” spørger Stonestreet retorisk og svarer:

”Ved at frygte Gud mere end noget andet. Da James Calvert tog ud som missionær til kannibalerne på Fiji-øerne, søgte kaptajnen på hans skib at få ham til at vende tilbage. ”Du vil miste både dit eget liv og dem, der er sammen med dig, hvis du går til sådanne vilde,” råbte han. Calvert svarede kun: ”Vi døde, før vi kom hertil”.”

Ved at ”dø” fra sit eget liv for at kunne tjene Gud, fik Calvert modet til at møde farerne. ”Vi må anerkende Gud som universets konge og vores livs Herre. For kun når vi frygter Gud, vil vi have magten til at overvinde al vores anden frygt,” siger John Stonestreet.

I 1971 var Chuck Colson (til højre) præsident Nixons særlige rådgiver, der ikke skyede noget middel for at hjælpe ham i valgkampen. Til venstre ses daværende guvernør i Califonien, R. Reagan.

Chuck Colsons historie

Colson Centre har navn efter ”Nixons øksemand”, advokaten Chuck Colson, der blev kendt som en moderne Paulus. I forbindelse med Nixons valgkamp tog Colson initiativ til at stjæle dokumenter, der satte Vietnam-modstanderen Daniel Ellsberg i et dårligt lys. Senere prøvede han at dække over sin andel i Watergate-sagen.

I 1973 trak Colson sig fra sin stilling i Det Hvide Hus og vendte tilbage til sit advokatfirma. Og i 1974 blev han dømt for forsøget på at dække over Watergate-indbruddet. Men da var han allerede kommet til tro på Jesus. En ven havde foræret Colson bogen Mere Christianity (’Det er kristendom’) af C. S. Lewis. Gennem læsningen af denne bog kom Colson frem til en levende kristen tro, og han kom med i en bedegruppe.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 1976 grundlagde Colson fængselsmissionen Prison Fellowship, der findes i over 100 lande. Han blev også kendt som en utrættelig kristen samfundsrevser og grundlagde tænketanken Colson Centre.