Statue af Billy Graham afsløres i USA’s kongres

”Amerikas pastor”, evangelisten Billy Graham (7. november 1918 – 21. februar 2018), hædres nu med en statue i Capitol Hill. Foto: Billy Graham Evangelistic Association

En godt to meter høj statue af Billy Graham med teksterne fra Joh. 3,16 og Joh. 14,6 indskrevet på soklen blev den 16. maj afsløret i Capitol Hill.

Både ’Den lille Bibel’ (Joh. 3,16) og Joh. 14,6 :„Jeg er Vejen og Sandheden og Livet. Ingen kan komme til Faderen uden gennem mig,” har været grundlaget for Billy Grahams tjeneste i mere end et halvt århundrede. Også Billy Grahams gravsten bærer teksten fra Joh. 14,6, skriver Billy Graham Evangelistic Association. Statuen, der er skabt af den Charlotte-baserede kunstner Chas Fagan, forestiller Billy Graham, der peger på en åben bibel. Ved afsløringen, som foregår efter redaktionens deadline den 16. maj, forventes sønnen Franklin Graham, House Speaker Mike Johnson og Grammy-vinderen Michael W. Smith at deltage.

Tre særlige udmærkelser

Billy Graham er en af ​​de få private borgere, der har modtaget tre af de højeste udmærkelser fra kongressen – Kongressens guldmedalje (1996), at ligge på lit de parade i Capitol (2018) og at få sin statue placeret i Statuary Hall (2024).

”Arven efter pastor Billy Graham er baseret på hans enkle budskab om tilgivelse ud fra Johannes 3,16. Hans livslange forpligtelse til at forkynde evangeliet, hans kamp for borgerrettigheder, hans modstand mod kommunismen og hans åndelige vejledning gav håb til hundreder af millioner. Hans statue skal stå i den amerikanske hovedstad for evigt,” udtalte den republikanske senator Ted Budd fra North Carolina ifølge BGEA.