”De næste 15-20 år skal mit budskab handle om korset”

I et interview med Stephen Strang på YouTube den 7. maj 2024 beklager Benny Hinn forkyndelsen af fejlagtige profetier og fremgangsteologi og lover fremover at prædike det sande evangelium ifølge Bibelen. Skærmprint fra Strang Report.

I en fire timer lang video, som nu er gået viralt, beskylder pastor Mike Winger tv-prædikanten Benny Hinn for ”30 års åndeligt bedrageri”. Nu har tv-prædikanten beklaget sine største fejltagelser i et interview med Stephen Strang på The Strang Report.

Pastor Mike Winger, som arbejder fuldtid i tænketanken BibleThinker, nævner flere af Benny Hinns profetier, som må betegnes ”falske”, fordi de beviseligt ikke er gået i opfyldelse. Det gælder fx antallet af døde under pandemien, at Fidel Castro ville dø i løbet af 1990’erne, og at Israel og Syrien ville underskrive en fredsaftale.

To beklagelser

I interviewet med Stephen Strang har den nu 71-årige mangemillionær talt om sine to ”største beklagelser”. Det drejer sig om profetier, der ”ikke var nøjagtige eller fra Herren” og promoveringen af ”fremgangsteologi”. ”Der var tidspunkter, hvor jeg troede, at Gud havde vist mig noget, som han ikke viste mig. Og jeg sagde det højt. Men i 1. Korintherbrev 13 ser vi tydeligt, at vi alle profeterer delvist. Det betyder, at vi ikke kan se det fulde billede. Og desværre var der nogle profetier, jeg gav, som ikke var nøjagtige eller fra Herren.”

”Men hvem er perfekt?” tilføjede prædikanten og bad folk om tilgivelse. Benny Hinns anden store beklagelse gjaldt fremgangsteologien. Siden 1980’erne har den israelsk-fødte amerikansk-canadier været en af ​​de mest kendte formidlere af læren om, at Gud belønner aktiv tro og trofast indbetaling af bl.a. tiende med sundhed og rigdom, skriver The Christian Post.

”Det har været meget svært for mig,” sagde han. ”Da jeg startede i tjenesten, var det enkelt. Og så voksede det. […] Jeg tror, ​​det var dér, mine problemer begyndte. Du ved ikke, hvad du skal gøre, og hvordan du kommer ud af det. Så jeg kom til den konklusion i 2019, at jeg ikke ville være en del af det trick, og det står jeg stadig ved. Jeg sagde og gjorde ting, som jeg ikke burde have gjort. Og det er jeg virkelig ked af, og jeg beder om, at de kære mennesker, der ser os, virkelig vil tilgive mig for det,” udtaler Hinn i interviewet.

Kun fokus på Herren

”Lige nu er mit fokus på Herren og kun Herren,” sagde Benny Hinn og lovede, at han fremover vil indsamle penge på en mere bibelsk og afbalanceret måde – hvis det bliver nødvendigt. I september 2019 indrømmede Hinn, at hans fremgangsteologi var ”løbet løbsk” og havde skadet mange mennesker. Han lovede også, at hans tjeneste fremover skulle have fokus på evangeliet – ikke på den ”sundhed og rigdoms-teologi”, der skaffede ham en formue.

”Hvor lang tid har jeg tilbage på denne jord? Hvad skal jeg lave i de næste 20 år? Det er op til mig,” sagde han dengang. ”Jeg vil sikre mig, at mit budskab er korset i de næste 15-20 år af mit liv. Det er det virkelige kald i mit liv.” ”Jeg vil gerne være kendt for det,” fortsatte Hinn. ”Jeg ønsker ikke at blive kendt som ”fremgangslæreren.”

Velstand er én ting i Bibelen, der er meget mere i Guds Ord end velstand, men det er blevet et stort problem nu på grund af den fidus, der er involveret i det. Det skal stoppe,” lovede han. Prædikanten afviste samtidig rapporter om, at hans formue skulle inkludere en nettoværdi på 60 millioner dollars og flere private jetfly. ”Hvis jeg havde den slags penge, ville jeg give dem til Gud. Det er vanvid… det er latterligt. Jeg ved ikke engang, hvordan det startede,” sagde Benny Hinn og henviste til Jesu ord: ”Søg først Guds rige og gør hans vilje, så får I alt det andet i tilgift.” (Matt. 6,33)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nevøen håber på oprigtig omvendelse

Benny Hinns nevø, Costi Hinn, som er pastor i Redeemer Bible Church i Gilbert, Arizona, har tidligere kritiseret sin onkel og dennes forkyndelse. Ifølge Christian News Network håber han nu, at der er tale om ægte omvendelse fra onkelens side. ”Ægte omvendelse i Bibelen er altid ledsaget af handlinger, der beviser, at det virkelig er omvendelse,” sagde Costi Hinn med henvisning til den korrupte Zakæus, der efter mødet med Jesus returnerede penge til dem, han havde svindlet.

”Mit ønske er, at onkel Bennys udtalelse ikke blot er offentlig anger for at redde ansigt eller beskytte hans tjeneste, men at det derimod er en ægte omvendelse, og at han vil være villig til at opgive alt, hvis det betyder at vinde Kristus og det fulde evangelium,” udtaler Costi Hinn ifølge CNN.