Et år efter vækkelsen i Asbury: ”Unge hungrer efter Gud”

”De unge er sultne efter noget, der er godt og rigtigt og sandt og ægte,” siger Kevin Brown, rektor for Asbury University i Wilmore, Kentucky. Foto: LinkedIn

Generation Z ”hungrer” efter Gud, siger rektor for det kristne universitet i Wilmore, Kentucky, et år efter at ”Asburyvækkelsen” gav genlyd verden over.

Det skriver Christian Headlines. Generation Z betegner de unge, der er født mellem 1995 og 2012, altså mange af dem, der nu er i gang med deres uddannelse.

Håbefuld rektor

Rektor Kevin Brown er optimistisk på vegne af de unge, selv om mange af dem statistisk set forlader kirkerne. Kevin Brown mener, at de unge hungrer efter noget, verden ikke kan give dem. Vækkelsen – eller “udgydelsen” – startede under en helt normal gudstjeneste på Asbury University i februar 2023 – men mødet fortsatte 24 timer i døgnet i de næste 16 dage.

Under en paneldebat for nylig erkendte Asbury Universitys præsident Kevin Brown, at mange i Gen Z forlader kirken – men alligevel er han fortsat håbefuld.
“De er deprimerede og angste og har så at sige fået discipeltræning af sociale medier og telefoner og alt det der,” sagde han under paneldebatten om Asbury-udgydelsen ved Evangelical Press Associations konvent i Lexington, KY.

”Men det betyder ikke, at de ikke er sultne efter noget, der er godt og rigtigt og sandt og ægte.”

De studerende hjælper hinanden

Kevin Brown sagde, at vækkelsen, som blev ledet af studerende har påvirket hans syn på den næste generation. “Jeg var faktisk på balkonen i en periode, hvor eleverne delte nogle af deres vidnesbyrd og fortalte om de ting, de kæmpede med. Og jeg vidste, at det var rigtigt, fordi de ikke selv redigerede, hvad de sagde – selvom der var administratorer og fakultetsmedlemmer i lokalet.”

Ifølge rektor er der mange af de studerende, som tager sig af deres medstuderende og beder for dem. “Se på de sidste par år – se på alle de svære ting, de har været nødt til at håndtere. Se på kirken og se på nogle af de moralske svigt og hykleriet, som mange unge voksne har været vidne til i kirken – de vil have noget mere,” sagde Kevin Brown.

Asbury University’s rektor citerede en studerende, som havde fortalt ham: “Vi ønsker ikke de redskaber, der følger med tro, kristendom, evangelisering – bare giv mig noget virkeligt at forankre midt i dynamikken i dette øjeblik.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesus er den ægte og evige løsning

Medlemmer af Gen Z bliver kritiseret meget i USA, men Kevin Brown er fortsat håbefuld for deres fremtid. “Mit håb for denne generation er blevet tændt på en dybt optimistisk måde,” sagde Brown. “For jeg tror, ​​at de ikke kun vil komme ud af dette, men også for at være et korrektiv af nogle af disse ting, der har udfordret kirken i evangelisering gennem de seneste 25 år. Og ikke kun i Asbury, vi ser det i hele USA, vi ser det i hele verden.”

Alexandra Presta, der er redaktør af The Asbury Collegian og studerende på universitetet, erklærede sig enig med Brown. “Vi vil have noget, der bare er ægte og ægte – det er ikke falsk,” sagde Presta. “Og Jesus er bare den, der virkelig ser dem og kender dem og elsker dem og elsker mig. Jeg tror, ​​at mange mennesker i min generation lige er ved at vågne op til det faktum, at vi ikke ønsker flere hurtige løsninger. Han er den evige løsning.”