Mor til ni kæmper for mødre og sund fornuft i Europa-Parlamentet

Margarita de la Pisa

Den 48-årige spanske farmaceut Margarita de la Pisa kom i Europa-Parlamentet i begyndelsen af ​​2020 efter Brexit, da briternes tomme pladser skulle fyldes. Herefter blev hun en del af en lille gruppe af overbeviste kristne parlamentsmedlemmer.

Nu sidder hun i Europa-Parlamentets advokatråd i Strasbourg uden at vide, om hun vender tilbage hertil efter valget i juni, skriver CNE.News. Men Margarita de la Pisa er overbevist om, at husmødre ser anderledes på politiske spørgsmål end andre politikere. Blandt hendes mærkesager er menneskelivets værdighed, herunder pro-life-sagen og kampen for at fastholde forståelsen af, at der kun findes to køn.

Den katolske politiker kæmper også for kvinders ret til moderskab og ser en tendens i nutiden til at bekæmpe fertilitet som en del af kampen for kvinders ligestilling. Og det er overflødigt, mener hun. I de sidste fire år har Margarita de la Pisa sat rekorden som den EP-politiker, der har stillet flest ændringsforslag – ikke færre end 6.018. Hun er med i det spanske Vox-parti. ”Nogle siger, at dette parti er yderst til højre, men det er ikke sandt. Vi er pro-life og kæmper for sund fornuft. For frihed, privat ejendom og universelle principper,” fastslår hun.

I Europa-Parlamentet er Vox tilknyttet ECR-gruppen (European Conservatives and Reformers). Som regel har Margarita de la Pisa sin to-årige datter Nonia med på arbejde enten i Bruxelles eller Strasbourg. Derhjemme hjælper hendes forældre med børnepasningen, og de større børn tager sig af de mindre.