Hirsi Ali beklager at have sidestillet kristendommen med islam

Ayaan Hirsi Ali (til højre) deltog under Dissident Dialogues-konferencen i New York den 6. maj i en debat med nyateisten Richard Dawkins (til venstre). Skærmprint

Den tidligere nyateist Ayaan Hirsi Ali beklager nu den ”skade”, hun har påført kristendommen. I en debat med den kendte ateist Richard Dawkins forsvarede hun sin beslutning om selv at blive troende.

Det skriver CNE.news. Hirsi Ali har tidligere udtalt, at alle religioner, inklusive kristendommen, er skadelige for verden. Nu fortryder hun sine tidligere udtalelser, som hun frygter kan have ført til, at mennesker har forladt den kristne tro. I en meget omtalt samtale med ateisten Richard Dawkins, som netop havde kaldt sig selv ”kulturkristen” og udtalt sig positivt om kristendommen i modsætning til islam, sagde Hirsi Ali:

”Det, du værdsætter i kristendommen, er noget, der virkelig er absolut nødvendigt at give videre til den næste generation. Vi har svigtet den næste generation ved at tage den moralske ramme fra dem og fortælle dem, at det er noget sludder og falsk.”

Anerkendte Hirsi Alis tro

Ayaan Hirsi Ali har tidligere været medlem af den nyateistiske bevægelse, hvor Dawkins spiller en central rolle. Da hun sidste år i et åbent brev bekendtgjorde, at hun var blevet kristen, skrev Dawkins som svar: ”Seriøst, Ayaan? Er du en kristen? Du er ikke mere kristen, end jeg er.” Men under Dissident Dialogues-konferencen i New York den 6. maj havde de to en debat, hvor Hirsi Ali igen talte om sin konvertering til kristendommen og sin tro på Bibelen. Og hendes udtalelser overbeviste Dawkins, som nu mener, at Ayaans omvendelse er ægte.

”Jeg kom her forberedt på at overbevise dig, Ayaan, om at du ikke er kristen. Jeg tror, ​​du er kristen. Og jeg synes, kristendom er noget vrøvl,” sagde han.

”Besat af kærlighed”

Ayaan Hirsi Ali voksede op som muslim i Somali, men blev senere ateist. Under debatten udtalte Dawkins, at kristendommen er en religion, der er ”besat af synd”. Men Hirsi Ali erklærede sig meget uenig med ham:

”Kristendommen er besat af kærlighed,” fastslog hun. ”Kristendommens budskab er et budskab om kærlighed. Det er et budskab om forløsning. Det er en historie om fornyelse og genfødsel… Og den historie, tror jeg, gør kristendommen faktisk til en meget, meget stærk historie for den menneskelige tilstand og for menneskelig eksistens.”

Fælles kritik af islam

De to debattører var enige om, at islam udgør en trussel. Dawkins kaldte islam en ”grim religion”, og han har tidligere i år udtalt, at han til enhver tid ville vælge kristendommen frem for islam.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali brød med islam og blev ateist efter at være flygtet til Holland. Hun har siden kritiseret kvindeundertrykkelsen inden for islam. Hun var medlem af det hollandske underhus i en årrække, inden hun emigrerede til USA. Nu arbejder hun som forsker ved Stanford University.