På Island sammen med Inge og Hans Berntsen

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker.

Island er et besøg værd både for turister, men også for dem, som ønske at fortælle om Jesus og hans store kærlighed.

For nogle år siden havde vi besøg på Færøerne af Matthildur, en kristen ildsjæl fra Island. Da hun hørte om Berntsens besøg på Færøerne, var hun straks parat til at få dem til Island. Inge og Hans fandt tid i kalenderen, og få måneder senere modtog min midterste søn Hallur og jeg dem på flyvepladsen i Reykjavik. Det blev starten på en utrolig oplevelse, åndelig og timelig. ”Matta” havde planlagt otte møder over syv dage, og Herren havde tilrettelagt disse, bl.a. på Vestmannaeyar, hvor vi oplevede store ting sammen med Jesus.

Den ene dag besøgte vi bygden Høfn, hvor Matta og hendes tre søstre voksede op. ”Første hus på højre hånd på vejen fra Reykjavik er menighedslokalet,” oplyste Matta. I Høfn fik vi en oplevelse af de største. Vi stod i det lokale indkøbscenter og inviterede mennesker til aftenens møde. Jeg ved hovedindgangen, Hallur ved en mindre indgang på den anden side af huset. Jesu nærvær var tilstede over det hele.

Pludselig blev jeg akut syg, kunne knapt nok stå oprejst. Hallur overtog min plads, mens jeg forsøgte at nå over til stedet, hvor han havde stået. Jeg var ude af stand til at foretage mig noget. Tre unge piger bekymrede sig over min tilstand, de tilbød deres hjælp, som jeg taknemmelig takkede nej til. I samme øjeblik kom en ældre, ærværdig dame kørende med sin indkøbsvogn med flere fyldte indkøbsposer. ”Er det din hilsen til mig?” spurgte jeg Herren, før jeg tilbød min hjælp.

Kvindens glæde og taknemmelighed var modvægt imod al den afmagt, koldsved og kvalme, som nu pressede på. Bilen var parkeret tæt ved, og jeg placerede poserne i bagagerummet. Da kom hendes overraskende spørgsmål: ”Er du færing?” Vi fik en varm og glad snak på parkeringspladsen. Hun fortalte overlykkelig om sin færøske mand, som havde boet hele sit voksne liv på Island, om børn og børnebørn – og tog glad imod indbydelsen til aftenens møde.

Da hun var kørt, løb jeg over til nærmeste affaldscontainer og kastede op. Overlykkelig mødte jeg Hallur ved hoveddøren, glad over, at vores Himmelske far havde bekræftet sin tilstedeværelse. Da vi om aftenen mødtes i mødelokalet, tog en henrykt Matta imod os. Hun fortalte, at et ældre ægtepar allerede var kommet. ”De sidder i baglokalet, vi har serveret kaffe for dem. Et kendt og respekteret par, som ingen havde drømt om ville komme til et kristent møde. Han er færing,” fortsatte Matta, ”hun er islandsk. Hun har fortalt os om oplevelsen, hun havde i indkøbscentret i eftermiddags.”

Dette færøsk/ islandske ægtepar oplevede Hans Berntsen for ”fuld udblæsning” og mødte Jesus personligt, da de gik frem for at blive bedt for!

Hvilken mægtig Gud, vi har!


Artiklen fortsætter efter annoncen: