Bethel Music kommer til Aalborg

Ken Due er initiativtager til koncerten og har boet i Redding i Californien de seneste to år, hvor hans kone har gået på Bethel’s bibelskole.

22. juni er der koncert i Aalborg med en af tidens helt store lovsangsgrupper Bethel Music. Det er den eneste koncert i Skandinavien, og der er fuld gang i billetsalget.

Ken Due er en del af Citykirken i Aalborg, og det var ham, der satte skub i arrangementet.  ”Bethel Music er, når man kigger på deres musik, nok noget af det bedste indenfor kristen musik på verdensplan. Når jeg siger bedste, mener jeg professionelt, men vigtigst, at tekster, lyd og optræden ophøjer Jesus,” siger Ken Due.

Ken Due har boet i Redding i Californien de seneste to år, hvor hans kone har gået på Bethel’s bibelskole BSSM. ”Vi har haft fornøjelsen af at ”sidde i stue” med dem og opleve, hvem de er, hvad de gør og ikke mindst deres store kærlighed til Jesus. Derfor kender jeg også deres musik,” fortæller Ken. At Bethel Music overhovedet kommer til Danmark, skyldes det, at der bliver holdt en stor konference München forud for EM i fodbold, hvor alle kirkesamfund er samlet, og man forventer, at der kommer 7.000 mennesker.

”Da jeg hørte, at Bethel Music kom til Europa, måtte jeg lige finde ud af, om de ikke kunne komme til Danmark,” fortæller Ken Due. Det lykkedes Ken at få kontakt med Bethel Music og få lavet en aftale i sidste øjeblik.

Fra lille til stor koncert

”I første omgang var det tænkt som et lokalt arrangement i vores kirke i et let set-up, da det var i sidste øjeblik, vi fik sat det i gang,” siger Ken og fortsætter: ”Vi begyndte at arrangere koncerten, men billetsalget voksede, og det viste sig hurtigt, at pladsen i Aalborg Citykirke ville blive for trang. Vi kan højst huse 750 mennesker – og vi ville gerne op på 1200-1500. Derfor fik jeg fat i Andreas Matthew, for at få ham til at hjælpe med at finde et egnet sted, hvor vi kunne være.”

Med hjælp fra Andreas Matthew bliver koncerten nu i stedet afviklet i Aalborg Kongres & Kulturcenter. ”Det bliver en koncert fra den øverste hylde i fantastiske rammer. Alle kirkesamfund er inviteret, da vi ønsker, at de, der vil, kan opleve det. Indtil nu er vi oppe på ca. 1.100 solgte billetter plus diverse efterskoler og højskoler, som evt. skal med,” siger Ken Due. Aften med Guds nærvær Ken glæder sig meget og har store forventninger til aftenen.

”Det er en ”Worship Night”, en lovsangsaften, med tekster på storskærm, så alle kan synge med. Vi forventer, at det bliver en aften, hvor vi skal mærke Helligåndens nærvær, og vi skal træde ind for Guds trone, som Kristi legeme i Danmark, og det er noget, vi har glædet os meget til,” fortæller Ken Due og tilføjer:

”Det, vi har oplevet gennem deres lovsang i de to år, vi har været i Redding, er, at det Guds nærvær, som lovsangerne selv lever i, bærer de med sig, hvor de kommer. Der sker også helbredelser, og folk bliver fri til deres ”Worship Nights”. Vi forventer en fantastisk aften, hvor Gud kommer til at virke på alles hjerter. Jeg tror også, der sker et åndeligt skifte over vores by og land, når vi står sammen i enhed og tilbeder Jesus.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andreas Matthew, som er med til at arrangere koncerten, brænder for, at kristne mødes på tværs af kirkesamfund.

Koncert for kirkedanmark

Andreas Mathew, som er med til at arrangere koncerten, håber, at rigtig mange vil finde vej til Aalborg. ”Citykirken har lavet et arrangement for hele kirkelandskabet i Danmark,” siger han. ”Det er ikke en lokal ting, men for hele kirkedanmark. Citykirken, som er en del af Mosaik, har taget initiativ til, at vi alle kan få lov til at se, hvad Gud kan gøre for vores land i dag.”

Vi skal stå sammen

Andreas Matthew brænder for, at kristne mødes på tværs af kirkesamfund:

”Vi skal som kirker stå sammen på trods af vores forskelligheder og opleve, at vi sammen oplever et møde med Jesus og med Guds ånd, og det er lige præcis det, Bethel Music kan. Hvor det før var Hillsong, der var toneangivende, er det i dag Bethel, der har overtaget,” siger han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Opbakning fra sponsorer

Andreas glæder sig over, at sponsorer bakker op og støtter koncerten.

”Det, som er så fedt ved det her arrangement, er, at der er flere sponsorer, som er gået med på tværs af kirkesamfund, fordi de tror på, at Gud vil gøre noget i vores land,” siger Andreas. ”Det sker ikke så ofte til et så stort arrangement med så stort setup indenfor kristen musik i Danmark, men det har kunnet lade sig gøre på grund af tilslutningen. Billetprisen er lav, fordi vi vil have hele kirkedanmark med. Så det bliver en oplevelse af høj kvalitet, men samtidig en mulighed for at opleve Guds nærvær – det bliver en fantastisk oplevelse.”

Stor forventning

”Min forventning er, at få lov til at smage lidt af himlen – at himlen kommer tæt på. Det, der sker, når himlen invaderer jorden, er, at Guds folk står sammen og synger og tilbeder vores skaber. Det er jo det vilde ved det her, at vi kan opleve det,” siger han.

Koncerten med Bethel Music bliver en lovsangsaften med tekster på storskærm, så alle kan synge med. Foto: Skærmprint, promotionvideo

Koncert for alle

Andreas pointerer også, at der er tale om en koncert for alle. ”Der er plads til alle, både dem der vil stå op og sidde ned, handicappede osv. Det er ikke en ungdomskoncert, men for alle generationer, som elsker lovsang. Det bliver en fantastisk aften for dem, der kommer,” siger Andreas og tilføjer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Hvis du ikke kommer, går du glip af noget. Vi har haft mange kirkebands i Danmark, men det er sjældent, at de kommer flere gange – så gå ikke glip af denne historiske oplevelse”

Om Bethel music

Bethel music er en del af kirken Bethel, som har hovedsæde i Redding i Californien. Bethel Music har udgivet musik siden 2009. Bethel Music havde i 2023 over en milliard downloads, og deres sange synges i over 250.000 kirker verden over.