Missionsdirektør og nygift par fra USA dræbt i Haiti

Bandemedlemmer har dræbt en haitiansk leder af Missions in Haiti samt et ungt, amerikansk missionærpar, Natalie og Davy Lloyd. Privatfoto, Ben Baker (Facebook)

Tirsdag den 28. maj samledes hundreder til begravelsen af missionsdirektør Judes Montis i en kirke i den nordlige del af Port-au-Prince. Samtidig mindedes man det unge par, Natalie og Davy Lloyd, hvis lig blev bragt til USA.

Mindehøjtideligheden blev holdt fem dage efter de tre medarbejdere fra Missions in Haiti’s børnehjem var blevet dræbt af bandemedlemmer fra samme område i Port-au-Prince. Organisationen Missions in Haiti, der har hovedkontor i Oklahoma, blev grundlagt af Davys forældre, Alicia og David Lloyd, der p.t. er i USA. Natalies far er den Republikanske politiker og statsrepræsentant i Missouri, Ben Baker.

”Deres liv er i fare”

Davys forældre kunne via internettet følge nogle af de dramatiske begivenheder i de sidste dage af Davy og Natalies liv, hvor de blev holdt indespærret af bandemedlemmer. Alicia Lloyd havde forgæves prøvet af få de unge evakueret og havde forhandlet med banden om at købe dem fri. Hun bad om forbøn for dem og skrev på Facebook torsdag aften: ”Deres liv er i fare. Det bliver en lang nat. Telefonerne er alle døde, jeg har ikke kunnet få fat i nogen i de sidste mange timer nu.”

Tre timer senere måtte Missions in Haiti skrive denne triste facebook-opdatering: “Davy og Natalie og Judes blev skudt og dræbt af banden omkring klokken 9 i aften. Vi er alle knuste.”

Opkald reddede medarbejders liv

Judes Montis (47) efterlader sig en hustru og to små børn. Judes’ bror, Esuaue Montis, en 43-årig spansklærer tilknyttet missionen, fortalte Associated Press, at han under skyderierne havde brugt en lastbil til at blokere porten, før han løb væk med flere børn og ansatte på slæb. Herefter blev han skilt fra gruppen og stoppet af bandemedlemmer, som ville have skudt ham, hvis han havde bekræftet sit engagement i missionens arbejde.

I det samme ringede en ven, der var bekymret for ham, og en af de bevæbnede mænd sagde til ham: ”Dette opkald vil enten redde dig eller slå dig ihjel.” Men vennen havde løjet og benægtet, at Esuaue havde noget med missionens arbejde at gøre. Missions in Haiti driver et børnehjem kendt som House of Compassion, der huser 36 børn. Missionen er også involveret i et drengehjem, to kirker og tre skoler. ”Vores mål er at se Kristi evangelium gøre en forskel i Haitis unges liv,” fremgår det af hjemmesiden.

Nu beder Missions in Haiti om forbøn for ”den sværeste tid i vores liv.” Man kan dog glæde sig over, at børnehjemsbørnene og medarbejderne foreløbig er i sikkerhed, og at Davys forældre, ifølge et facebook-opslag, vil fortsætte arbejdet for Haitis børn og unge.