Elvis Presleys private bibel solgt for over 100.000 dollar

Elvis Presley (1935-1977) tog sin bibel med sig overalt, uanset, hvor han skulle hen, fortalte hans stedbror, Billy Stanley, til CBN’s Faithwire. Bibelen, der indeholder cirka 1.600 sider med sangerens notater, håndskrift og understregninger har teksten ”Elvis Presley” og ”Holy Bible” med guldbogstaver på læderomslaget. Bibelen var en julegave til Elvis Presley fra hans onkel Vester og tante Clettes Presley i 1957, hvor han for første gang fejrede jul i ejendommen Graceland. Foto: Wikipedia

Rocklegenden Elvis Pres-leys personlige bibel er solgt på auktion for $120.000.

Det skriver CNN News. Elvis’ bibel blev fundet af hans far, Vernon Presley, og kusinen, Patsy Presley, da de sorterede sangerens ejendele efter hans død i 1977, rapporterer Christian Today.

På Elvis’ natbord

Den slidte bibel har teksten ”Holy Bible” og ”Elvis Presley” præget i guld på læderomslagets forside. På siderne kan man se sangerens noter og de mest studerede skriftsteder, herunder denne passage fra Job 31,24-28:

“Har jeg måske sat min lid til mit guld og stolet på min rigdom i stedet for på Gud? Har jeg bygget min glæde på min velstand i stedet for at bygge på Guds omsorg? Har jeg kigget på det strålende sollys og den fortryllende månes glans, så jeg begyndte at tilbede naturen i stedet for at tilbede Gud? Så ville jeg dermed have fornægtet Gud, og den slags synder skal straffes hårdt.”

På en håndskrevet note har Presleys kusine forklaret, hvordan hun opdagede Bibelen.

“Kort efter Elvis’ bortgang gik min onkel Vernon (Elvis’ far) og jeg op i Elvis’ soveværelse på Graceland for at organisere og pakke mange af hans personlige ejendele. Denne hellige bibel var en af ​​tre, som Elvis havde på sit natbord. Efter at have pakket dem, fik onkel Vernon mig til at tage dem med hjem til opbevaring og gav dem til sidst til mig,” skrev Patsy.

Kruse GWS Auctions solgte den særlige bibel for $120.000 i weekenden før Memorial Day den 27. maj til en køber, hvis identitet forbliver ukendt. Der var 23 bud på Elvis’ bibel før det endelige hammerslag.

”Bibelbærende kristen”

“The King of Rock and Roll” bliver ofte fejret for sine musikalske talenter, men der er ikke blevet delt meget om hans tro. Men flere af Elvis’ nærmeste har talt om hans tro:


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Han var en kristen, og de fleste mennesker ved det ikke,” fortalte Presleys stedbror, Billy Stanley, til CBN’s Faithwire. “Når jeg siger ‘kristen’ mener jeg, at han var en ”bibelbærende” kristen … hvor end han gik, tog han Bibelen med sig.” Billy Stanley, som arbejdede for Elvis, når han var på turné, havde til opgave at bære kunstnerens bibel. Han fortalte også, at han ofte så sin stedbror bede før en optræden – og synge gospelsange bagefter.

”…han havde djævelen på den ene side
og Gud på den anden,
og der foregik en konstant kamp
inde i hans hoved”

Elvis Presley ejede flere bibler, men denne, som blev fundet på sangerens natbord efter hans død, er netop blevet solgt for 120.000 dollar (knap 822.000 kroner) på en auktion i England, oplyste auktionshuset Kruse GWS Auctions. Køberen var en amerikansk mand bosat i Storbritannien.

”Kun én sand konge”

“Han læste i Bibelen næsten hver dag,” sagde Billy Stanley. Han har også skrevet bogen ”The Faith of Elvis: A Story Only a Brother Can Tell”, som afslører andre unikke detaljer om Elvis’ tro og liv. “Ingen kan virkelig forestille sig, hvilken position Elvis var i … her har du en mand, der virkelig ændrede kulturen,” sagde Stanley. “Jeg har altid troet … at han havde djævelen på den ene side og Gud på den anden, og der foregik en konstant kamp inde i hans hoved.”

Tragisk nok døde Elvis i en alder af 42 på grund af hjertesvigt, men Stanley mener bestemt, at Elvis lige til det sidste holdt fast ved sin tro. “Jeg ville høre folk sige: ‘Du er kongen’. Men han sagde: ‘Nej, nej, jeg er ked af det, der er kun én sand konge, og det er Jesus’. Han var ikke bange for at vise sin tro,” udtalte Billy Stanley til Arkansas Democrat-Gazette.


Artiklen fortsætter efter annoncen: