”Kirke På Vej” får støtte fra Velliv til kor for psykisk sårbare

Cand. mag. og musiklærer på Nordsjællands Efterskole Katrine Pihl Sode er deltidsansat i Kirke på Vej. Hun brænder for, at mennesker gennem musikken oplever den kærlighed og frihed, som Gud kan give. Sammen med Nina Leinum Nørgaard leder hun eksperimentet UP!, som er et kor for psykisk sårbare.

Foreningen Velliv har støttet Kirke på Vej med en bevilling på 54.280 kr. til et allerede eksisterende kor for personer med psykiske udfordringer.

Gennem koret ønsker Kirke på Vej at skabe et fællesskab, hvor deltagerne kan være en del af noget større, finde nye relationer og føle, at livet giver mening. Sangvalget er baseret på deltagernes ønsker, og der vil også være fokus på at støtte dem i at skrive og dele deres egne sange, der fortæller deres personlige historier, hedder det i beskrivelsen af projektet UP! under Kirke på Vej.

Kirke på Vej

Kirke på Vej startede i januar 2011 som et projekt under Roskilde Stift. Formålet var at eksperimentere med det at være kirke uden for de gængse rammer. Efter en treårig prøveperiode blev sognepræst Peter Tingleff ansat på fuld tid i projektet, og Kirke på Vej er nu en fast del af stiftets arbejde. Også jordemoder Nina Leinum Nørgaard har været med fra starten. Hun samarbejder med Peter Tingleff om etablering af netværk i stiftet og er bl.a. med ’Gråbrødre Gospel’ samt UP!-projektet sammen med Katrine Pihl Sode.