Nogle børn ledte ”tilfældigt” Siri til Jesus

Af Jenis av Rana. Færøsk læge og politiker

Først i juni måned var Siri gæst hos mig i den kristne nærradio ”Sjey”. Siris færøske forældre rejste som unge til Island, moderen tog dog tilbage til Færøerne i forbindelse med Siris fødsel, men Siri voksede op på Island.

Tilbage i 90’erne mødte jeg ildsjælen Siri på Island. Jeg var hendes gæst i den kristne nærradio, og vi har mødtes, hver gang vi har gæstet hinandens lande. Nu var hun min gæst, og hun fortalte lytterne om sit møde med Jesus, og hvordan dette vendte op og ned på hendes liv. I sine yngre år boede Siri på Færøerne i to år, hvor hun arbejdede diverse steder, mest på en bar. Hjemkommet til Island, opdagede hun forfærdet, at hendes bedste veninde havde mødt Jesus, og nu ville veninden, at Siri skulle komme med til kristne møder i stedet for det vilde natteliv.

En søndag sad de to veninder så på vækkelsesmøde og lyttede til budskabet om Jesus. Det gjorde ikke indtryk på Siri, og hun havde ingen planer om at gentage kirkebesøget. Men da søndag nærmede sig, undrede hun sig over, at veninden ikke inviterede hende med til møde. Hun kontaktede veninden, som dog skulle arbejde denne søndag. Da opdagede Siri, at der var noget i hende, som ønskede Jesus. Hun udtænkte derfor en snu plan. Hun vidste, at børn var ærlige og let afslørede det, som var falsk. Så hun lavede en aftale med nogle børn om at komme med sig til søndagsmøde.

Som tænkt så gjort.

Næste søndag var de på plads i kirken. Ved slutningen af prædiken inviterede præsten dem, som aldrig havde stået foran mennesker og sagt, at de elskede Jesus, om at komme frem foran og gøre det. Da skete det uventede, at nogle af børnene påpegede, at det havde de aldrig gjort, og de foreslog, at de sammen med Siri skulle gå frem foran. Således endte Siri for første gang i sit liv oppe foran i en mødesal til forbøn.

Hjemme igen følte Siri ingen forandring. Men efter nogle dage spurgte en arbejdskollega, hvorfor hun var holdt op med at bande. Samtidig opdagede hun til sin overraskelse, at rygetrangen hos hende, som røg som er trawler, var væk. Søndagen efter, fire dage før hun skulle have indopereret en pacemaker, fik hun på søndagsmødet en hilsen fra Herren om dette. Der blev bedt for hende, og hun blev momentant helbredt, Halleluja!

Siris liv blev totalt ændret den dag, hun gik frem til forbøn, Halleluja! Siden den søndag har hun tjent Jesus med hele sit liv. På Island, og nu på Færøerne, benytter hun hver mulighed, som bydes, til at tjene sin Frelser og Herre, som på så ufattelig måde vandt hendes hjerte. Jeg ville ønske for dig, som ikke kender Jesus, at du vil åbne dit hjerte og invitere ham ind i dit liv. Det ændrede mit liv, Siris liv og livet for milliarder af mennesker rundt om i verden. Jesus’ højeste ønske er at få en personlig kontakt med dig, så du kan opleve det fantastiske liv, som kun han kan give mennesker.