Johannes Jørgensens Hus i Svendborg er reddet

Johannes Jørgensen (1866-1956) ses her på trappen foran sit hus i Svendborg. Foto: Johannes Jørgensen Selskabet

Svendborg Kommune opgiver planen om at sælge Johannes Jørgensens Hus, som det ellers var foreslået i en spareplan, der blev omtalt i Udfordringen den 16. juni. Den forventede besparelse i kommunens budget ville dog kun være 29.000 kr.

Johannes Jørgensen Selskabet skriver i en pressemeddelelse: Til Fyns Amts Avis oplyser borgmester Bo Hansen (S), at kommunen har modtaget ca. 65 høringssvar imod at spare Johannes Jørgensens Hus væk. ”Det er en del, og den bevågenhed har vi selvfølgelig lyttet til”, siger borgmesteren. Johannes Jørgensen Selskabet havde protesteret mod spareforslaget i et høringssvar med tidligere udenrigs-, kirke- og kulturminister Per Stig Møller som medunderskriver.

Formand for Johannes Jørgensen Selskabet, Elizabeth Cray Bakra, fortæller i Fyns Amts Avis, at truslen om at lukke Johannes Jørgensens Hus også har haft den positive effekt, at Johannes Jørgensen Selskabet har fået nye medlemmer, og at flere har tilkendegivet, at de nu vil til Svendborg og besøge Johannes Jørgensens Hus.