Marianne Riis bliver ny præst i Køge Frikirke

Ansættelsen af Marianne Riis, som gennem mange år var præst i Kirken i Kulturcenteret, er et kæmpe scoop, skriver menighedsrådsformanden fra frikirken.

Marianne Riis

”Vi er enormt begejstrede og taknemmelige for, at Marianne Riis tiltræder som ny præst i Køge Frikirke,” udtaler formand for menighedsrådet i Køge Frikirke, Michael Tangstad, om kirkens nye præst, der tiltræder den 1. august 2024.

Marianne Riis har gennem en lang årrække været præst i Kirken i Kulturcenteret, hvor hun først tjente et årti som børnepræst efterfulgt af 11 år som assisterende ledende præst, skriver Køge Frikirke i en pressemeddelelse. Efterfølgende har Marianne Riis arbejdet som organisationskonsulent i SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed, samt været medlem af bestyrelsen i MOSAIK (tidligere Pinsevækkelsen) og Ung Mosaik. Nu bliver hun så præst i en mindre, familiefokuseret kirke med et voksende juniorarbejde og kontakter i nærområdet, skriver Køge Frikirke.

Ser frem til at bygge den lokale kirke

Marianne Riis ser frem til at vende tilbage til hverdagen som præst:

”Jeg glæder mig til igen på daglig basis at være med til at bygge den lokale kirke med alt, hvad det indebærer. Der er så meget godt i gang i Køge Frikirke, og jeg glæder mig til at bidrage med det, jeg har med mig,” fortæller Marianne Riis. Hun fortsætter: ”Det vigtige er, at vi kan vandre sammen i fællesskabet omkring Jesus og invitere andre med ind i det. Og det kan vi i Køge.”

Børn skal prioriteres

Marianne Riis er kendt for at gøre en kæmpe forskel, fortæller Michael Tangstad. ”De steder, hun har tjent, har hun evnet at skabe fokus og flytte ressourcer på en unik måde, så området ikke blot er vokset lokalt, men også på nationalt plan. For eksempel var det Mariannes mod og insisteren som børnepræst på, at børn er mindst lige så vigtige for Gud som voksne, og at børn derfor skal prioriteres, som var stærkt medvirkende til, at det nu er en selvfølge. Det var det bare ikke tilbage i 00’erne, hvor Marianne lagde sine talenter og kræfter i at skabe en børnekirke.”

Formanden roser samtidig Marianne Riis’ evne til at koordinere, planlægge, opmuntre og engagere frivillige.

Første præst siden 2021

Køge Frikirke er blevet drevet på frivillig basis siden 2021, hvor Michael Tangstad stoppede som præst. Kirken prioriterede derefter at ansætte en børne- og ungdomsmedarbejder på deltid til de mange børn, der er i og omkring kirken, men har gennem de sidste par år også søgt efter en ny præst. På menighedsrådets ønskelist stod også Marianne Riis’ navn, selv om man havde svært ved at tro på, at en sådan kapacitet ville kunne finde sig hjemme i en mindre kirke i Køge.

”Heldigvis tog vi fejl! Vi oplever som kirke at have fået en leder og en kapacitet fra allerøverste hylde i kirke-Danmark. Det er helt vildt, at Gud på den måde har set vores behov og overgår vores drømme,” fastslår Michael Tangstad, der kalder ansættelsen af Marianne Riis i Køge Frikirke et ”Match made in Heaven”. Der vil være indsættelse af Marianne Riis som præst i Køge Frikirke den 25. august kl 10.30 med efterfølgende reception.


Artiklen fortsætter efter annoncen: