Temadag om Israel og Palæstina

Dansk Bibel-Institut har inviteret tre foredragsholdere til at give hver deres bud på, hvad Bibelen har at sige om landet Israel og den nuværende konflikt med bl.a. Palæstina.

Temadagen om Israel og Palæstina foregår på DBI, Leifsgade 33,6, 2300 Kbh. S.

Denne tema- og debatdag hænger sammen med den aktuelle situation i Israel og Palæstina, men er også tænkt som indføring i, hvad Bibelen siger om Israel – som folk og som land – i fortid, nutid og fremtid, fortæller DBI.

Til tema- og debatdagen har DBI inviteret tre foredragsholdere, der både har forskelligt syn på den bibelske forståelse af Israel og af den aktuelle situation i Israel og Palæstina. Formiddagen bruges på at gennemgå det bibelske materiale ud fra de tre oplægsholderes respektive forståelse af teksterne. Om eftermiddagen bliver fokus rykket over på, hvad forståelsen af det bibelske materiale betyder for vores stillingtagen og ageren i den nuværende politiske situation.

Jan Mortensen er sognepræst i Kristkirken i Kolding og tidligere dansk præst i Jerusalem.

Hver foredragsholder har 30 minutter til at fremlægge deres syn på emnet hhv. formiddag og eftermiddag efterfulgt af respons fra de andre foredragsholdere. Derefter er der åbent for spørgsmål fra deltagerne. Temadagen koster 100 kr. Sandwich kan tilkøbes ved tilmelding. Tilmeld dig på www.dbi.edu senest den 28. oktober 2024.

De tre foredragsholdere

Jan Mortensen, sognepræst i Kristkirken, Kolding, tidligere dansk præst i Jerusalem og præst i en international menighed i Tel Aviv. Næstformand i Den Danske Israelsmissions landsstyre.

Ole Andersen, generalsekretær i organisationen Ordet & Israel. Cand.theol. med bifagseksamen i hebraisk litteratur fra Københavns Universitet samt studier i jødisk historie ved Hebrew University, Jerusalem.

Peter Lodberger dr.theol. professor emeritus, og ulønnet hjælpepræst i Aarhus.

Peter Lodberg dr.theol., professor emeritus, tidligere generalsekretær i Det Økumeniske Fællesråd og Folkekirkens Nødhjælp, ordineret i 1994 og ulønnet hjælpepræst i Fredenskirken, Aarhus.