Det er sundt at tro på Gud

Ny tysk undersøgelse af 35.000 viser, at personlig tro har betydning for et godt helbredAt have en levende tro har stor betydning for ens helbred og velbefindende.Det har professor Ronald Grosarth-Maticek, leder af afdelingen for præventiv medicin ved ‘Det europæiske Center for Fred og Udvikling’ i Heidelberg, bekræftet.

Den tyske professor har sendt spørgeskemaer ud til 35.000 personer i Tyskland, hvor det fremgår, at troen er den enkelte faktor, der har størst betydning for et godt helbred.

De andre faktorer er
– legemlige: gener, kost, motion, søvn

– sjælelige: entusiasme, mulighed for aktiviteter, selvbestemmelse

– sociale: gode relationer, god integration.

Mange af undersøgelsens svar lød: “Takket være min personlige kontakt med Gud, mærker jeg altid en helbredende virkning på krop og sjæl” eller “Gud har ledt mig hele mit liv, beskyttet og elsket mig”.

Over 300 studier bekræfter

På verdensplan er der over 300 studier, der viser, at en levende tro på Gud er positivt for sundheden.

– Jeg synes at resultatene af denne undersøgelse lyder rimelige og fornuftige, siger den norske professor i psykiatri Nils Retterstøl (billedet), men tilføjer dog:

– Jeg vil tro, at ekstreme kristne retninger ikke er så sunde for helsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vilfred Veeser fra ‘Uddannelsesinitiativet for Præventiv Sjælesorg og Rådgivning’ mener, at grunden til de positive resultater er, at kristne kan komme af med deres sorger, betro sig til Gud.

– Det hjælper dem til at leve mere bevidst i nuet. En kristen lever også mere afslappet, da han ved, at dette liv er ikke det eneste, der er. Og afspænding styrker immunsystemet.