Fokus på kirkerne

Onsdag aften begyndte Danske Kirkedage i Århus – torsdag,
fredag og lørdag er der et mylder af aktiviteter midt i byenOnsdag åbnede Danske Kirkedage 2001 i Århus. I fem dage sættes der fokus på kirkeliv i Danmark – og i hele verden. Det foregår midt i byen, på Ingerslevs Boulevard – kendt for sit store grønsagsmarked.
Åbningsgudstjenesten onsdag var i det store samlingstelt ved Marselisborg gymnastikcenter, fem minutters gang fra Ingerslevs Boulevard. Den netop udnævnte latinamerikanske kardinal Oscar Rodriguez, Katolske Kirke, prædikede, og den indiske teolog Thomas Thangaraj ledte en fællessalme.

Et forandret Europa

Den katolske biskop i Danmark, Czeslaw Kozon, universitetslektor Karsten Fledelius og universitets lektor lic. theol. Peter Lodberg diskuterer fredag i en paneldebat trusler og muligheder for den kristne kirke i et Europa under forandring. Dr.phil. Eva Nordentoft styrer debatten.

Multiprogram

Danske Kirkedage 2001 kan inddeles i fire store programflader. Før og efter middag samt tidlig og sen aftenprogram.

Torsdag og fredag formiddag og lørdag eftermiddag samles alle deltagere og dagsgæster i det store samlingstelt for fælles inspiration, provokation og oplevelse fra Asien, Latinamerika og Afrika.

Torsdag og fredag eftermiddag spredes alle i 46 forskellige workshops.

Lørdag formiddag vil et kirkeligt multimarked blande sig med grønsagsmarkedet.
Over 50 forskellige kirkelige organisationer, forlag, stiftelser mv. præsenterer deres budskab og arbejdsområder.
De tidlige aftenprogrammer indeholder spændende paneldebatter, og i de sidste timer byder programmet på lysandagt, rockgudstjeneste, gospel-koncert, økumenisk øgleyngel bar med kirkekändisser, der spiller „plader vi hader”, og ikke mindst lørdagens koncert med Dissing, Kleive og Reiersrud i Skt. Johannes Kirke har fire programtider med meget forskelligt indhold.

Blandet foretagende

Danske Kirkedage er et økumenisk (fælleskirkeligt) arrangement. Med ikke mindre end 50 medlemskirker og -organisationer er det det bredeste økumeniske arbejde i Danmark. Danske Kirkedage har været holdt hvert tredje år siden 1971, og holdes nu for 11. gang.