Den første kærlighed

Her i Udfordringen en er der jævnligt anmeldelser af nye bøger, som på en eller anden måde har et budskab at formidle, og alle skribenter mener naturligvis at deres udgivelse har sin allerstørste berettigelse. Den gamle humorist og forfatter Storm P. skrev engang: „Hvorfor bruge en masse tid på at skrive en bog? når man kan låne en på biblioteket.“ Eller som jeg finder den i reolen herhjemme, hvor jeg fik øje på en bog med titlen „Den første kærlighed“. Udgivet i 1973 på Lohses Forlag. I dag måske mere aktuel end nogensinde. I en tid med megen kirkelig aktivisme hvor vi alle gern vil vise vores aktivisme, berettigelse, bliver vi gennem denne bog udfordret i om vore motiver udspringer af kærlighed til Jesus. Forfatteren stiller os over for Jesu ransagende ord: „Jeg har det imod dig at du har mistet den første kærlighed.“ Enkelt og klart ud fra skriften og egne erfaringer viser M. Basilea Schlink hvordan vi kan finde tilbage til Jesus igen og hvordan den kommer til udtryk over for vor næste. Find bogen i reolen eller køb den, for den er stadig i handlen.

Knud Bak
Lyngens Kvater 306
7400 Herning