Op til 5 års fængsel til præst

Mandag den 16. juni kom en pastor Rinaldy Damanik for en indonesisk domstol, anklaget for ulovlig våbenbesiddelse. Ifølge kilder, som følger sagen på nærmeste hold, har anklagerne krævet en fængselsdom på 5 år til den fremstående præst, oplyser Åbne Døre.
Damanik var nøglefigur i forsoningsprocessen mellem kristne og muslimske grupper i Poso, hvor konflikten har hærget de seneste fire år. Hans kirke har etableret et krisecenter, som tilbyder hjælp til ofrene på begge sider af konflikten. Han var også hovedunderskriver af Malino-fredstraktaten i december 2001, som vakte stor vrede blandt embedsmænd i politiet og militæret. Den 17. august 2002 var Damanik med i en hjælpekonvoj, da han blev stoppet af betjente og taget væk fra sin bil, for at blive forhørt. Senere påstod politiet, at de havde fundet illegale våben og ammunition i bilen.