Fuld damp på Royal musik igen

Efter en tid i Mariager og en opsplitning i to selskaber, samt frasalg af bogforlaget, er Royal Music nu tilbage i København med Allan Lorenzen ved rorpinden, og selskabet er nu det førende inden for kristen musik i DanmarkNu kan man se det verdslige TIME Life reklamere i TV med kristen tilbedelsesmusik, Songs 4 Worship.Det er én af de nye trends i kristen musik. Man kan i DK kun købe disse CD’er via TV hos TIME Life eller hos det kristne Royal Music.
Alene i England har man det sidste halve år solgt over 500.000 CD’er på baggrund af TV-reklamerne.
– Hvis salget går som forventet, så fortsætter TIME Life deres TV-kampagne hele efteråret igennem, og Royal vil så følge op med at få lovsangs-CD’erne ud at stå i Kvickly ol., fortæller Allan Lorenzen, som har været med i den kristne musikbranche det meste af sit liv.

Allan Lorenzen med et af sine guldæg i hånden – Stacie Orrico

Lovsang fra HillSong

– For tyve år siden var lovsang en lille niche. Dengang var det artister og grupper, det handlede om, fortæller Allan.
– I dag er lovsang og tilbedelse det helt store. De australske HillSong har været banebrydende, men der er også Brownsville og flere andre. Og nu har vi lovsang og tilbedelse inden for mange stilarter.
Der er netop udkommet en ny HillSong CD/DVD/VHS, „Hope“ – som vi distribuerer.
I Australien solgte den til guld på udgivelsesdagen! Den blev nr. 3 på top 10 listen i Australien.

Få danske stjerner

Allan Lorenzen er direktør for Royal Music, som har sin base i Københavns Kristne Kultur Center på Drejervej. Økonomien varetages nu af regnskabs-afdelingen i KKKC, så Allan kan bruge sin kreativitet på salg, markedsføring og distribution. Og en sjælden gang nye produktioner. Men for øjeblikket er der ikke så mange store navne. Allan nævner dog de fire piger i „Gospel Electric“ og færøske Linda Holmberg som nogen, der rager op.
– Hvis Heidi Trolle havde vundet „Stjerne for en aften“ (interview i Udf. uge 38), så ville hun være slået igennem, for hun har formatet til det, siger Allan, som sammen med Jakob Staal passer firmaet i Kbh., mens Morten Ruby Nielsen, som før var ansat hos konkurrenten Refleks, tager sig af Jylland og hjemmesiden.

Overhaler nu Refleks

Indtil for nylig var Refleks det dominerende selskab inden for moderne kristen musik. Sådan har det været, siden Søren Fibiger blev ansat som leder og fik Indre Missions musikforlag til at tage den moderne musik ind.
Pinsekirkernes bog- og musikforlag, Royal, kæmpede derimod med en stor gæld. Selskabet blev rykket fra Kronprinsessegade i Kbh. til højskolen i Mariager, hvor Allan samtidig var musiklærer.
Pr. 1. juli 2001 besluttede anpartshaverne (dvs. pinsemenighederne) at sælge Royal til erhvervsmanden David Klit. Han har siden lukket og slukket efter at have solgt ud.
Men Royal var alligevel ikke dødt. Et nyt selskab med navnet Royal Music blev efter aftale videreført i København med Allan som leder.
Da IM sidste år skar ned på Refleks og samtidig mistede nøgle-medarbejdere, var det medvirkende til, at Royal Music fik vind i sejlene. Royal har også overtaget distributionen fra EMI og nogle af de andre udenlandske selskaber.

En god sommer

– Royal har haft en god og travl sommer – og samtidig en sommer, hvor vi har solgt rigtig meget kristen musik!
Vores færøske CD „Vitin Kunngera Jesus“ (færøsk version af „Det handler om Jesus“) har vi netop udsolgt første oplag af – på to måneder!
Vores nye børne-CD „Ene og alene Gud“ skal vi også lave nyt oplag af i næste måned.
Den nye lovsangs-CD „Du er“ går ligeledes virkelig godt.
Vor opsamlings-CD „Royal Lovsang 1 + 2“ sælger godt. Den første er allerede genoptrykt én gang – og er nu udsolgt igen.
Vores salgstal, som selvfølgelig ikke (endnu!) er til sølv eller guld i Danmark, ville ryge lige ind på top 20 listerne i Danmark, hvis vores salg væsentligst foregik via almindelige pladebutikker og dermed var med i pladebranchens statistikker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristen musik sælger

Allan Lorenzen er lige kommet hjem fra en international salgskonference i England og var forud på en anden i Holland, sammen med de øvrige kristne distributører fra Europa.
– Meldingen er den samme de fleste steder. Hvor den ‘sekulære’ musikbranche har haft stor tilbagegang overalt – så er den kristne musik stabil eller flere steder stigende. I USA har den de sidste år været den hurtigst voksende ‘genre’.

Kristen musik er ikke isoleret mere

En anden trend, som Allan nævner, er, at de krtistne selskaber ikke længere lever isoleret fra den verdslige branche.
Faktisk har de store verdslige selskaber opkøbt mange af de kristne selskaber.
– På den måde sikrer de sig, at de har kunstnerne i deres stald, hvis én pludselig slår igennem. Den kristne musik er i dag af meget høj kvalitet, og kristne kunstnere er mennesker med høj integritet.

Kristne artister slår igennem

En ny trend, som Allan ser på markedet, er, at de kristne artister i stigende grad slår igennem.
– Amy Grant var den første store, så kom DC Talk, Mary-Mary, Kirk Franklin og nu Sta-cie Orrico, som vi distribuerer sammen med Virgin Records (på det sekulære marked).
Stacie har hele sommeren ligget henholdsvis nr. 5 , 2 og nu 3 på Boogielisten på DR.
Single-nummeret „Stuck“ kører dagligt på nationale og lokale radioer i hele DK. Hun er netop kommet ind på top 20 salgslisten.
Hos EMI/Forefront, som er hendes pladeselskab, er hun ophøjet til en såkaldt „EMI Worldwide Priority Artist“!
Det er der kun en håndfuld om året, der er! Det betyder bl.a., at alle lande SKAL release og markedsføre CD’en.
Hun vil i år være med på mere end 3 millioner compila-tions (opsamlings-CD’er) bare uden for USA! („Absolute“, „Now“ ol. CD’er)
I Japan, det næststørste musikmarked i verden, har hun allerede solgt guld, hun var nr. 1 på salgslisten første uge, og Toshiba/EMI kører en TV-reklame nu i Japan til en pris på 430.000 dollars.
Vi kommer selvfølgelig til at følge op på dette på vores marked i Danmark – bl.a. med displays+posters til alle vore forhandlere – speciel outlet til ungdomsledere mv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kan de holde til det?

– Stacie er kristen, men hun synger jo ikke om Jesus..?
– Nej, det er mere nogle gode holdninger, hun står for. Og det nævnes i radioen, når man spiller hende, at hun er kristen, og hun har nogle gode holdninger.
– Kan hun og de andre kristne holde til presset?
– Vi var ca. 25 ledere af kristen musik i Europa samlet i Holland i sidste uge – og vi afsluttede vores konference med at bede for Stacie og dem omkring hende, siger Allan.
– Dét vil jeg opfordre alle til. Vær med i bøn for, at Stacie bli’r bevaret i integritet og sundhed og med sit hjerte rent – midt i alt dette kæmpemæssige medie-run, som kører for hende nu. Hun har lagt fantastisk ud, både i ord og handling – må det blive ved!