Krf-kritik af åbningstale

– Det afslører et skræmmende menneskesyn, at regeringen måler menneskets værdi på, hvor meget det kan yde, siger gruppeformand Mogens Nørgård Pedersen (KrF) til statsministerens åbningstale i Folketinget sidste uge.
– Anders Fogh Rasmussen vil give „noget for noget“ – men vel at mærke kun til de stærke. De svage må klare sig selv. Nu mangler vi kun et forslag om, at børnecheckens størrelse skal afhænge af forældrenes produktionsevne.
– Man belønner eliten med bonuspræmier, mens dem, som ikke kan være med, ingenting får. Vi ser et uhyggeligt billede af et superliberalt samfund, hvor alt handler om det enkelte, stærke individ. Familien og fællesskabet i øvrigt er stort set fraværende og den sociale ansvarlighed består alene af klicheer, siger Mogens Nørgård Pedersen.