Nej tak til homofile

Den israelske turistminster Benny Elon er imod, at den internationale homofile festival WorldPride skal holdes i Jerusalem i år 2005.- Hvorfor kommer turisterne til Jerusalem? Jo, fordi det er et helligt sted. Det er centrum i Det hellige Land og Bibelens hjerte. Alle kristne og jøder kommer til denne attraktion. Skulle jeg da gøre noget, der får dem til at føle sig som udlændinge i denne evige by? Skal jeg få dem til at komme for at fejre løvhyttefesten under de homofiles flag? Jeg vil ikke konkurrere med San Francisco. Det er en fin by, men lad den være i USA. Giv os Jerusalem i Jerusalem, siger Benny Elon, der understreger, at Jerusalem er en hellig og evig by.
Den sidste WorldPride festival, der blev holdt i Rom i år 2000, tiltrak 250.000 mennesker. I 2002 blev et mindre homofilt arrangement, GayPride, også afholdt i Jerusalem under stor protest. Den daværende borgmester i Jerusalem, Ehud Olmert, prøvede at få flyttet arrangementet til Tel Aviv og beklagede, at han var nødt til at tillade arrangementet på grund af demokratiets spilleregler.