Kristne afbøder Israel-boykot

Ny pro-israelsk bevægelse rykker ud, når „Boykot Israel“ demonstrerer„Support Israel“ er en nystartet bevægelse, som vil møde boykot med øget handel med israelske varer. Af Vidar Norberg og Svend Løbner

Kirsten Gerlach vil skabe modvægt til al den negative medieomtale af Israel

De har oprettet kontakter i større byer, som hurtigt kan gå ud i butikker og på gaderne, når boykotterne dukker op med sine plakater.
– Vi aktionerer når bevægelsen „Boykot Israel“ går ud. Da der blev udsendt en opfordring om at boykotte Illums stormagasin i København i september, sendte vi hurtig folk derud for at købe israelske blomster i Illums blomsterbutik. Jeg tror nok, at boykotterne blev ret overraskede, selv om vi ikke blander os i deres demonstrationer, men holder os i sidegaderne, fortæller Kirsten Gerlach, en af de fire kvinder, der leder Support Israel.

Over 1000 underskrifter

Bevægelsen er en af de mange medieinitiativer fra Pinsekirken Amager og har indsamlet over 1000 underskrifter fra danskere, der vil støtte Israel. Yderligere 300 kom ind fra Nordsjælland under interviewet.
– Vi samarbejder med alt fra folk i Det mosaiske trossamfund til kristne organisationer og mange andre israelvenner. Vi beder folk om at spørge efter israelske varer i butikkerne, hvis de ikke finder dem. Det tror vi vil give øget samhandel mellem Israel og Danmark.
– Målet er at få en kontaktperson i alle store byer, fortæller Kirsten Gerlach. I øjeblikket har man det i 15 byer.

Antisemitisme florerer – også i Danmark

– Antisemitismen er på vej frem i hele Europa. Regering og medier i Danmark siger ikke meget pænt om Israel, mener Kirsten Gerlach.
Hun fortæller, at „Boykot Israel“ får støtte fra fagforeninger, skuespillere, forfattere og advokater. Selv Folkekirkens Nødhjælp støtter boykotten.

I Folketinget

For ikke længe siden mødte Support Israel op i Folketingets Udenrigsudvalg. Der protesterede de mod den politik, regeringen fører overfor Israel.
– Vi har nu fået eneret på filmen „Relentless“ i Norden. Den handler om Israels kamp for fred og alle de punkter i Osloaftalen, som landet i modsætning til palæstinenserne har opfyldt. Den vil vi sende til statsministeren, udenrigsministeren og medlemmerne i Udenrigsudvalget. Support Israel har også udgivet en brochure, som tilbageviser det, de betegner som myter om Israel.