– Mellemøsten har brug for forbedere, ikke flere politikere og eksperter

Bibellærer Lance Lambert provokerede til eftertanke på kvindekonference i Jerusalem- Hvor er bedemøderne blevet af? Jeg er bange for, at de er gået tabt bland kristne. Det er også en tragedie, at mænd ikke er med, udtalte den intarnationalt anerkendte bibellærer Lance Lambert på kvindekonferencen «Women on the Wall» (Kvinder på Muren) i Jerusalem den 10. januar.

Lance Lambert

– Jeg tror ikke der er noget, der har så stor betydning som forbøn. Når Gud starter en operation står der forbedere bag. Gud har bedt os om at gå i „bønnekamp“ for sine planer, sagde Lambert og henviste til bibelske personligheder, der alle var forbedere.
Lambert fremholdt, at meget af det, som sker på den historiske arena, starter i den usynlige verden. Det er en kamp mod „ondskabens åndemagter i himmelrummet“.
– Mellemøsten behøver ikke flere politikere. Dem har vi nok af. Vi behøver ikke statsmænd, dem har vi nogle få af og vi behøver ikke økonomer. Det vi behøver, er forbedere og dem er det så få af.

„Efterretningstjeneste“

Som ung missionær blev Lance Lambert sendt til Ægypten, hvor han blev syg. I den tid lærte han meget om forbøn. Især to missionærer gjorde indtryk på ham. De fik mange breve og telefonsamtaler fra Syrien, Irak, byer i Ægypten og andre steder, for at de skulle gå i forbøn.
– Det hele lignede en efterretningstjeneste i forbøn, fortalte Lambert.