Milliarder til Frelsens Hær

Enken efter McDonalds grundlægger forærer Frelsens Hær i USA 9 mia. kroner.

Ray Kroc tjente en formue på McDonalds. Nu har hans enke foræret formuen til velgørenhed

Gaven er den største gave, der nogensinde er blevet givet af private til en velgørende organisation. Beløbet overgår software-giganten Bill Gates’ donationer til velgørende formål.
– Vi er overordentligt overraskede, men oprigtigt taknemmelige for Joan Krocs exceptionelle generøsitet, siger W. Todd Bassett ifølge Berlingske Tidende. Bassett er national kommandant for Frelsens Hær i USA.
Joan Kroc er enke efter Ray A. Kroc, som grundlagde den verdensomspændende burgerkæde McDonald’s. Hun har i årene efter sin mands død i 1984 doneret adskillige millioner kr. til hjælpearbejde. Selv døde hun i fjor, 75 år gammel. Og forrige tirsdag blev det afsløret, at Frelsens Hær bliver overordentligt begunstiget. Men også andre velgørende organisationer får en lille del af arven.
De ni milliarder svarer til ¾ af den danske u-landsbistand.