Også mennesker

Til de der benytter Anders Foghs udtalelser om vielse af homoseksuelle som en (kærkommen?) anledning til endnu engang at lufte deres uvilje over for homofile mennesker og som skråsikkert kender Guds vilje og sandheden om disse mennesker og deres liv, kan jeg anbefale at læse evangelierne en gang mere og blandt andet tænke over, hvordan Jesus forholdt sig til mennesker og over, hvad han siger om farisæerne.
Vi kristne har undertiden lettere ved at efterfølge farisæerne end ved at efterfølge Jesus, for måske ligger de vores natur nærmere. Og husk at bøsser og lesbiske er også mennesker, og de fødes i alle miljøer og også af kristne forældre, og som man vil handle over for sin egen søn eller datter, bør man også handle over for andre.
Guds vilje kan ikke altid rummes i nogle få udvalgte skriftsteder, og uden at forklejne Paulus’ fortjenester havde han måske ikke ret i alt hvad han skrev, han var dog kun et menneske også efter sin Damaskus oplevelse. Bibelen er ikke Guds ord bogstaveligt sætning for sætning fra første til sidste side; men Bibelen er Guds ord når Gud taler til et menneske igennem Bibelen – et levende ord. Vi kan ikke altid slå op og finde et svar, og når vi tror at vi kan, er det somme tider det forkerte svar vi har fundet. Den usikkerhed og ydmyghed må vi som mennesker leve med.
Til de der er bange for deres bibeltroskab må siges, at intet menneske frelses ved bibeltroskab, men ved tro på Gud – ved at have Jesus Kristus som sin Herre og Frelser.
Desuden kan jeg varmt anbefale at læse bogen ”Den nåde jeg ikke kendte” af Philip Yancey fra forlaget Scandinavia.

Johannes Sørensen
Hesseløgade 2, 1. Tv.
2100 København Ø