Søster Abraham i Danmark

For tiden er Dr. Kirsten Stoffregen Pedersen fra Jerusalem, måske af nogle bedre kendt under navnet Søster Abraham, på besøg i Danmark, hvor hun taler flere steder. Hendes liv og færden har til forskel fra mange andres været temmelig anderledes og uforudsigeligt.Som ung kvinde rejste Kirsten Stoffregen Pedersen til Birgittertiner-ordenen i Vadstena i Sverige og blev katolsk søster og fik her navnet Søster Abraham. Efterfølgende fulgte hun sit kald til at rejse til Det hellige land, og har nu boet i Israel i en menneskealder.
Kirsten Stoffregen Pedersen besidder en stor viden omkring sprog og bibelsk indsigt. Således taler og forstår hun hebræisk, amharisk og etiopisk. Hun har taget en doktorgrad fra universitet i Jerusalem i emnet “Etiopisk eksegese af Davids salmer”. Hun er aktiv på mange områder i dag i Jerusalem; både i det kirkelige liv med studier og undervisning. Men hun er også kendt for at male ikoner, med hvilke nogle måske vil huske en række tv-udsendelser, som hun medvirkede i for nogle år tilbage.
Torsdag d. 15. januar kl. 19.30 kan man høre Kirsten Stoffregen Pedersen i Fredericia, hvor hun vil fortælle om sit liv og om den politiske situation i dag i Israel, som hun har megen indsigt i at vurdere. Arrangementet foregår i Michaelisgården, Vendersgade 30 B.