Fra soveværelse til nye lokaler

Johnny Hansens internetboghandel er en lille succeshistorieInternetbutikken „Artos“ har 5-6000 kristne bogtitler og er den største forhandler af kristne bøger på engelsk i Danmark. Det hele startede med en frustration i 1993…– Jeg var frustreret over den ene hylde engelske bøger, man kunne finde i kristne boghandler. Og så prisforskellen, når man sammenlignede med den trykte pris i pund og dollar, fortæller indehaver Johnny Hansen.
Han havde tjent lidt på at lave lay-out på en bog, og de penge brugte han nu på at opkøbe engelske bøger. Dem solgte han – fortrinsvis ved lederkonferencer og sommerstævner – og pengene brugte han til endnu flere bøger.
– Og da det ene kristne forlag efter det andet lukkede, blev der behov for at forhandle både danske og norske bøger.
Bøgerne – og nu også cd’er – sælges „online“ via Artos internetbutik. Indtil for nylig fra privaten i Kolding. Men i november 2003 fik det lille firma egne lokaler hos Dorte Suell fra Suell Team i Højbjerg ved Århus. Suell er kendt for gennem flere år at have doneret firmaets overskud til kristne sociale projekter.
Johnny Hansen kan få en halvtids løn ud af bogbutikkens overskud. Resten hentes ind som gæstelærer ved Apostolsk Kirkes Højskole i Kolding og konsulent for kirkens ungdomsarbejde.

Vil udgive bøger igen

Kirken havde også i sin tid et forlag, Pionerforlaget, som Johhny Hansen nu har overtaget.
– Vi tænker da på at udgive bøger igen; vi har jo alle forudsætninger. Gennem mine kontakter med forlag i udlandet har jeg hånden på pulsen af det som rører sig i tiden. Og herhjemme har jeg et godt netværk af oversættere. Om de to ting så passer sammen, vil tiden jo vise…
Med Johnny Hansens optimisme er der i hvert fald noget, der tyder på, at succeshistorien vil fortsætte.