Stigende vold mod kristne på Sri Lanka

De kristne bliver også forfulgt i Sri Lanka, ikke af muslimer, men af buddhister. Seneste episode fandt sted den 20. januar, hvor en katolsk kirke blev angrebet. En flok brandstiftere havde taget dæk med og satte ild til dem ved døren i St. Anthonys kirke i Hokandara i nærheden af hovedstaden Colombo. Angriberne øvede bl.a. hærværk mod et kors uden for kirken.
– Angriberne kom, selv om der var en bevæbnet politimand, der holdt vagt, fortæller Hishantha Perera, der er kirkens præst.
En uge forinden satte en gruppe sinhala-buddhister ild til en katolsk kirke i Homagama i udkanten af Colombo. Katolske kilder oplyser, at en gruppe buddhistiske munke tidligere har truet sognepræsten fra den nu nedbrændte kirke og har hejst buddhistiske flag på kirkens område.
Mindst 65 kirker, for det meste ikke-katolske, er blevet angrebet i 2003, og alene i december er 15 kommet under angreb, rapporterer Evangelisk Alliance i Sri Lanka.