Flere kristne i Afghanistan

Under Talebanstyret var der kun 3.000 kristne registreret i Afghanistan og ikke en eneste kirkebygning. I dag melder anonyme hjælpearbejdere om en voksende undergrundskirke i det krigshærgede land.Mange flygtede fra landet under de allieredes jagt på Osama bin Laden og kampagne på det frygtede Talebanregime som gav ham husly. Da krigen var ovre, forventede man at 600.000 ville vende hjem. Men hele 2 millioner afghanere vendte hjem fra bl.a. nabolandet Pakistan, mange af dem med en tro, de ikke havde, da de flygtede.
– Overraskende mange har fundet Kristus, mens de var i Pakistan, fortæller en nødhjælpsarbejder til Charisma Magazine.
– Mange havde drømme, hvor Jesus åbenbarede sig som sandheden. Andre kom til tro gennem pakistanske kristne i landets yderområder.
– Det er let at missionere i Afghanistan i dag, selv om det stadig er farligt at gøre det åbenlyst. Folk har brug for at snakke om de grundlæggende spørgsmål, og de spørger mig om Jesus hele tiden, fortæller nødhjælpsarbejderen.
En anden medarbejder er i fuld gang med at følge op på 45 afghanske familier, der netop er blevet kristne.
Afghanistan består af 98 pct. muslimer. Der er 48.000 moskeer i landet. Men ikke en eneste kirkebygning… endnu.