Dansk Europamission nu målrettet mod muslimer

– Det kan godt være, at USA kan få ram på Osama bin Laden, men han er kun én blandt mange, sagde hovedtaleren på Dansk Europamissions 40 års jubilæumsdag, der understregede, at fremtidens missionsmark er muslimske landeDet var et stærkt bevægende indlæg, som hovedtaleren Dr. Jeff Hammond holdt på Dansk Europamissions 40 års jubilæumsfest i København i lørdags.

– Vi skal støtte de kristne, der bliver forfulgt, sagde generalsekretær Henrik Ertner Rasmussen

Jeff Hammond er Dansk Europamissions mand i marken, når det gælder forfulgte kristne i Indonesien, der er verdens fjerde største nation. 75 procent af landets 220 mio. indbyggere er shiamuslimer. Kun 18 procent er kristne.
Kristne indonesere forfølges systematisk af islamiske fundamentalister, der er organiseret i al-Qaeda- celler overalt i landet. Al-Qaedas leder er Osama bin Laden, der stod bag terrorangrebet i New York 11. september 2001.
Mennesker får deres huse nedbrændt, kirker bliver nedbrændt, kvinder, mænd og børn bliver tvangsomskåret, mennesker bliver halshugget, hængt, skudt, knivdræbt, brændt ihjel. Ja, kristne omkommer i bogstaveligste stand smurt ind i deres eget blod.

Alligevel vækkelse

Men trods forfølgelserne, så breder vækkelsen sig i Indonesien. Eller måske netop derfor.
– Al Qaeda gør, hvad de kan for at udslette kristendommen, men det var først efter 11. september, at den vestlige verden vågnede op.
– Men jo flere af os de dræber, jo hurtigere vokser vi. Martyrernes blod er kirkens sæd, sagde Jeff Hammond, der personligt har set hvordan hans venner og medarbejdere er blevet dræbt få meter fra ham.
Dr. Jeff Hammond er australier, men har viet sit liv til at hjælpe mennesker i Indonesien. Han grundlagde organisationen Bless Indonesia Today i 1974. Han er også pastor i Indonesiens hovedstad Jakarta i en menighed, der er vokset fra 3.500 medlemmer i 1998 til 15.000 medlemmer i 2004. Den største menighed i Indonesien er på 100.000 medlemmer.

En festdag

Men trods de barske realiteter, så blev Dansk Europamissions 40 års jubilæumsfest en dejlig og inspirerende dag for de 280 deltagere. Dagen markerede, at Europamissionen har været med til at gøre en forskel i gennem alle årene. At tusinder af danske kristne har samarbejdet og skabt resultater på trods af kirkeforskelle. Hundredtusindvis af bibler er blevet smuglet ind bag kommunisternes jerntæppe, og hjælpen fortsætter i andre dele af verden i dag.
Mange deltagere var pionerer. Forhenværende og nuværende medarbejdere og tillidsfolk blev kaldt op på scenen og hyldet.
Europamissionens stifter H. K. Neerskov, blev hyldet med stående klapsalver.
– Jeg har ikke gjort noget, som andre ikke kunne gøre, men jeg fik et kald, sagde han.

Det var ikke just opmuntrunde beretninger, deltagerne i Dansk Europamissions årsmøde, der foregik Københavns Kristene Kulturcenter, hørte – og dog!

Evangeliets kraft

Dansk Europamission arbejder i dag fortrinsvis i muslimsk dominerede regimer.
Den danske organisation har f.eks. sponsoreret genopførelsen af 100 indonesiske hjem, betalt nyt kvæg og afgrøder for familier, så de kan forsørge sig selv igen, efter at deres hjem var blevet nedbrændte af terrorister. Men der er håb for Indonesien, men kun på én måde, understregede Jeff Hammond.
– Evangeliets kraft er den eneste kraft, der kan besejre terrorismen. Vi skal vinde terroristernes hjerte, og det lykkes faktisk. Forhenværende islamiske fundamentalister er i dag brændende kristne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Albanien og Irak

To øvrige repræsentanter fra udenlandske samarbejdspartnere talte også på jubilæumsfesten. Psykiater Majlinda Treska fra Albanien har behandlet psykiatriske traumer hos albanske flygtninge fra Kosova under krigen på Balkan. Hun har sammen med sin mand i dag et kristent plejehjem for demente ældre og arbejder også med forældreløse børn i Albanien.
Saleh Fakhoury fra organisationen Impact i Jordan hjælper fattige kristne i Irak med fødevarer, bibler og andre fornødenheder. Dansk Europamission støtter også projekter andre steder i verden.

Kan også nå Danmark

Europamissionens generalsekretær Henrik Ertner Rasmussen talte om fremtiden.
– Vi skal fortsat stå skulder ved skulder med vore kristne brødre og søstre, både med praktisk hjælp, bibler og kristent litteratur. De ønsker at sprede evangeliet. Det er dét, som de bliver forfulgt for.
– Og vi ved aldrig, hvornår kristendomsforfølgelsen rammer os i Danmark. Det kan ske, før vi aner det, sagde han.