Israelrejse et „must“ for kristne

– Det er sikkert at rejse til Israel nu, mener Henrik Klitlund Nielsen fra Felix Rejser Henrik Klitlund Nielsen er „næstkommanderende“ i det kristne rejsebureau Felix Rejser, hvor han har været ansat siden 1986. Han har især arbejdet med menighedsrejser til Israel og de bibelske lande og har selv været i Israel mere end 15 gange.Og netop Israel er altid det store hit, fortæller han:
– Før intifada nummer to brød ud i september 2000 arrangerede vi 25-30 grupperejser til Israel årligt. Plus de individuelle rejser. De 1500-2000 Israels-rejsende udgjorde halvdelen af vores omsætning. Men fra 2001 gik det næsten helt i stå og siden har vi kun gennemført 2-4 rejser om året.
Hvad forventer I i år?
– Vi har kunnet mærke en større interesse i år. De individuelle rejser er mere end fordoblet de første to måneder. Vores Israelstur i maj til 40 personer er næsten udsolgt. Det er noget helt nyt.

Høj sikkerhed

– Nu er det tid til at sætte noget i gang for Israel. Der har ophobet sig et stort behov for at opleve Israel, og mange har indset, at der nok aldrig bliver fred i landet, så man kan lige så godt rejse nu. Landet er jo et unikt rejsemål for os kristne.
Henrik Klitlund Nielsen understreger, at Felix Rejser kun aflyser rejser til Israel af sikkerhedsmæssige årsager, når Udenrigsministeriet fraråder rejser til Israel.
– Vi har hele tiden ment, at det er sikkert at rejse til Israel. Det er tragisk, når en selvmordsbombe rammer, som den gjorde i en bus sidste gang, men livet i Israel går jo videre. Folk tager bussen alligevel. Det er ikke mere farligt at rejse i Israel end andre steder.
– Som turister tager vi ikke de offentlige transportmidler. Vi kører rundt i turistbusser. Og så møder vi selvfølgelig bevæbnede soldater ved checkpoints hele tiden. Men det er efter min mening kun trygt.

Alle kristne bør besøge Israel

Henrik Klitlund Nielsen føler en forpligtelse til at give Israel moralsk og økonomisk støtte ved at sende turister derned.
– Alle bør tage til Israel mindst én gang i deres liv, siger Klitlund Nielsen.
Jødiske organisationer i USA udsteder forpligtelseserklæringer på dette. Vil I gøre det samme?
– Nej, der er jo mange kristne, som af den ene eller anden grund ikke rejser. Men vi vil anbefale, at man gør det, gerne mere end én gang, fordi Israel er et fantastisk land.
– Vi kan også støtte de kristne ved at rejse derned. Vi giver dem goodwill. Som den israelske turistminister gentagne gange udtrykte det ved konferencen: De kristne kom, selv om vi havde det svært.

Tager præsten med til Israel

Hvilken „metode“ bruger I for at vække interesse for Israel?
– Vi tilbyder bl.a. præster at komme med på en studietur. Der er mange præster, som ikke har været i Israel. Mange af dem tager derefter hjem og arrangerer en grupperejse for deres menighed. De laver fx en studiekreds om de bibelske steder i løbet af vinteren og tager rejsen i foråret, slutter rejsearrangøren.